Autor Cultura
20 Novembre 2015 a 13:00

Calella diu adéu a la Capital de la Sardana

Es presentarà el calendari d’activitats 2016 i es proclamarà la capital 2017

cartellSardana20novAquesta tarda Calella s’acomiada com a Capital de la Sardana. A les set de la tarda, a la Sala Mozart de Calella es nomenarà la Capital de la Sardana 2017, es lliuraran els premis d’aquest any i es presentarà el programa d’activitats de Mollerussa, Capital de la Sardana 2016.

L’acte començarà amb la presentació del calendari de Mollerussa 2016 i, seguidament, es donarà a conèixer la Capital de la Sardana 2017. Tot seguit, la Cobla Capital de la Sardana, dirigida per Francesc Cassú, titular de la cobla La Principal de la Bisbal, tocarà una peça musical.

L’acte continuarà amb el lliurament dels premis d’aquest any. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, entregaran els guardons als premiats ja anunciats el passat mes de març. Finalment, hi haurà una nova intervenció musical de la cobla.

La Comissió Capital de la Sardana, integrada per la Confederació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular és l’encarregada d’atorgar els Premis Capital de la Sardana segons les categories establertes.

Els Premis tenen en compte els mèrits i els esforços desenvolupats i es consensuen entre tots els integrants d’aquest projecte. La comissió recopila, proposa i analitza les diverses propostes i les debat per escollir-ne els guardonats.

Els premis es divideixen en dos modalitats. D’una banda els premis, destinats a la dedicació, a la continuïtat, a la promoció i difusió, als mitjans audiovisuals, i a les iniciatives renovadores. De l’altra les medalles, destinades al mèrit sardanista, al mèrit musical i al mèrit de la dansa catalana.

Entre els guanyadors trobem l’Aplec del Mercat del Ram de Vic, pels seus 75 anys, el periodista Josep M. Casasús i Guri, pels seus articles divulgatius, i el blogger Felip Vallejo i Pellicer, pel seu blog sardanaesportiva.cat, entre molts d’altres.

 

Switch to mobile version