Autor Societat
30 Octubre 2015 a 13:00

Simulacre de vessament de gasoil en una embarcació pesquera al port d’Arenys de Mar

Organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat

Simulacre de vessament de gasoil en una embarcació pesquera al port d'Arenys de Mar // Imatge de Gencat

Simulacre de vessament de gasoil en una embarcació pesquera al port d’Arenys de Mar // Imatge de Gencat

El port d’Arenys de Mar va ser ahir l’escenari d’un simulacre d’un vessament d’hidrocarburs d’una embarcació pesquera amb via d’aigua mentre entrava al port.

L’exercici estava organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat en col·laboració amb els usuaris del port implicats en el suposat sinistre.

Aquest simulacre tenia com objectiu principal posar en pràctica el sistema d’avisos dels plans d’emergència del port, el desplegament de la part operativa, les accions del seu personal, i comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències actuants. 

Simulacre de vessament de gasoil

El patró d’una embarcació pesquera va detectar una avaria i va donar avís a la Confraria de pescadors i es va iniciar el protocol d’avisos.

Protecció Civil de la Generalitat va rebre els avisos corresponents a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i en funció de l’evolució va valorar les actuacions necessàries. Els serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat a Barcelona van participar en la coordinació i com a observadors de l’exercici.

Des del port es van estendre barreres per tal de contenir la fuita, que finalment no va sortir de les instal·lacions del mateix port.

efectius de la Policia Local d’Arenys i els Mossos d’Esquadra van realitzar el control dels accessos mentre va durar l’exercici. Els Mossos, com a responsables del grup d’ordre, van participar amb dos efectius en la realització de tasques de control d’accessos i establint perímetres de seguretat mentre que per part de la Policia Local d’Arenys de Mar es va mobilitzar una patrulla formada per 2 agents i un vehicle per regular el trànsit.

 Aquest simulacre estava organitzat conjuntament per Protecció Civil del Departament d’Interior i Ports de la Generalitat i, hi han intervingut els Mossos d’Esquadra i la Policia Local. A més, han col·laborat Confraria de pescadors Sant Elm, Club Nàutic d’Arenys de Mar, Creu Roja i Salvament Marítim.

 

Switch to mobile version