Autor Sanitat
19 Octubre 2015 a 13:00

La Generalitat intervé el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM)

Suspèn el Règim Especial d’Autonomia de Gestió

Hospital de Mataró // Imatge del web de l'Hospital de Mataró

Hospital de Mataró // Imatge del web de l’Hospital de Mataró

La Generalitat de Catalunya ha intervingut el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) amb la suspensió del Règim Especial d’Autonomia de Gestió. D’aquesta manera, La Generalitat  es fa amb el control financer, mitjançant Cat Salut i el Departament d’Economia i Finances, d’un dels equipaments ciutadans de més repercussió per a Mataró i les poblacions del seu voltant, que constitueixen una àrea molt activa i amb un gran potencial de creixement.

Aquesta mesura es va adoptar al març tot i que ha estat ara quan s’ha materialitzat. El dèficit acumulat de 2.7 milions d’euros de l consorci en l’últim exercici ha fet inviable el Règim Especial d’Autonomia de Gestió la Generalitat. El consorci té un pressupost de 105 milions d’euros i atén a unes 265.000 persones del Maresme. L’entitat havia preparat un pla de reequilibri des de finals del 2014.

A partir d’ara, amb aquesta intervenció, els comptes de l’Hospital de Mataró es regiran per la Llei de Pressupostos de la Generalitat, i per tant, les retribucions que reben els professionals es veuran afectades.

El proper dimecres a les 19h al Local de l’Associació Veïnal de Cirera la Coordinadora en defensa de la Sanitat pública de Mataró i el Maresme realitza l’assemblea oberta,”No al cop d’estat contra la sanitat pública”.

Switch to mobile version