Autor Sanitat
22 Octubre 2015 a 10:00

Ja ha començat la campanya de vacunació antigripal

L’Agència de Salut Pública ha distribuït 1.200.000 dosis de vacunes

Vacunació // Imatge cedida per la Generalitat

Vacunació // Imatge cedida per la Generalitat

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presentat aquest passat dilluns, la campanya de vacunació contra la grip. A la roda de premsa també hi ha participat la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas; el director de Qualitat i Seguretat Assistencial de l’Hospital Clínic de Barcelona,  Antoni Trilla, i la presidenta de l’Associació d’Infermeria Comunitària de Catalunya (AIFICC), Alba Brugués.

Aquesta campanya té com objectiu fonamentalment evitar les complicacions de la grip en les persones amb problemes de salut crònics, edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles als efectes d’aquesta malaltia.

El Departament de Salut distribueix 1.200.000 dosis de vacunes per tal d’immunitzar els grups de població que es consideren prioritaris i respecte dels quals s’ha arribat a consens per dur-ho a terme amb la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Les vacunes estan disponibles als Centres d’Atenció Primària (CAP) des de dilluns, i la durada prevista de la campanya és de dos mesos. Durant tot el període vacunal es pot fer la vacunació adequada i els Centres d’Atenció Primària organitzaran la seva activitat per administrar les vacunes durant tot aquest període.

La cobertura de la vacunació antigripal en persones grans a Catalunya i les altres comunitats autònomes de l’Estat és de les més altes a nivell internacional, però no arriba a l’objectiu del 75% en els més grans de 65 anys marcat per l’Organització Mundial de la Salut. La cobertura en les persones joves amb malalties cròniques és més baixa.

La grip continua sent un problema important de salut pública com a conseqüència de l’elevat nombre de casos que es produeixen cada any i la presència de complicacions i sobremortalitat en grups específics de població, entre els quals hi ha el de les persones d’edat avançada i el de les que tenen patologies cròniques. L’increment de les taxes de consulta i d’hospitalització, juntament amb el nombre de dies de treball perduts per la malaltia, suposen uns costos directes i indirectes elevats per a la societat.

El Canal Grip aplega videocàpsules i altres materials d’informació i educació per a la salut adreçats a la ciutadania. Durant la tardor s’hi poden trobar missatges molt rellevants sobre la vacunació.

A aquest Canal cada setmana s’actualitza la informació epidemiològica sobre la incidència de la malaltia gripal i la seva repercussió sobre l’activitat assistencial. D’altra banda, els professionals sanitaris disposen d’un apartat amb la documentació tècnica corresponent i els enllaços relacionats.

Switch to mobile version