Autor Societat
22 Octubre 2015 a 14:00

El programa Apropa Cultura ha rebut el suport de Benestar Social i Família i el departament de Cultura

Es vol donar accés a la cultura a persones que ho necessiten

Apropa Cultura // Imatge cedida per la Generalitat

Apropa Cultura // Imatge cedida per la Generalitat

La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, han participat en la presentació de la primera Setmana Apropa Cultura. Mitjançant aquesta iniciativa, 55 teatres, auditoris, festivals i museus porten a terme accions i activitats per donar a conèixer Apropa Cultura, el programa d’inclusió social a través de la cultura per a centres i associacions que treballen amb persones en situació de discriminació i risc d’exclusió social. La temporada passada més de 21.000 persones van poder gaudir de la cultura gràcies al programa.

La consellera Munté ha destacat: “En moment de dificultats com aquestes, és important que sumem esforços per tirar endavant. El programa Apropa Cultura és un exemple d’aquest esperit de col·laboració entre institucions i organitzacions per donar suport a aquells que més ho necessiten”. Munté ha afegit: “Si volem que el país avanci amb pas ferm cap al futur, ens hem d’assegurar que tots i totes seguim el pas. Perquè una societat mesura la seva fortalesa per com de fort en sigui el graó més dèbil”.

De la seva banda, el conseller Mascarell ha remarcat: “Tots tenim dret a accedir a la cultura i el programa Apropa Cultura contribueix a assolir aquest objectiu”. Mascarell ha afirmat: “La cultura és responsabilitat de tots i la inclusió social és una obligació principal dels centres culturals”. El conseller ha assenyalat: “La importància de la cultura com a eina socialitzadora i per garantir la cohesió social”.

La primera Setmana Apropa Cultura del 26 d’octubre a l’1 de novembre. Amb aquesta iniciativa es vol sensibilitzar la societat sobre la importància de l’accés a la cultura de les persones que més ho necessiten. Per això els 55 equipaments que formen part del programa Apropa Cultura per a la inclusió han organitzat una setmana d’activitats i propostes culturals, algunes dissenyades especialment per aquesta ocasió, per donar visibilitat a la tasca que realitzen durant tot l’any de la mà d’Apropa Cultura.

La Setmana Apropa Cultura vol aconseguir també la implicació de tota la ciutadania i per això es durà a terme una campanya de sensibilització social a través de l’estrena d’un vídeo testimonial on quatre persones que accedeixen a la cultura gràcies a aquest programa expliquen la seva experiència personal i la importància que té per les seves vides i la seva salut.

Apropa Cultura compta amb el suport econòmic del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, que hi destina 40.000 euros; l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona; l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i de l’Obra Social “la Caixa”. L’entitat s’ha sumat al programa des del 2013 per fer possible la seva extensió als museus. En paral·lel, Apropa Cultura compta amb el suport de cada equipament adscrit que fa una aportació econòmica anual per contribuir a la sostenibilitat del programa.

El programa rep el recolzament del consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals facilitant la incorporació de nous equipaments culturals de Catalunya adherits a la Xarxa.

Switch to mobile version