Autor Cinema, teatre i televisió
13 Octubre 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Corazones de acero

Representació aterridora de la guerra

Corazones de acero

Corazones de acero

BÉL·LICA. EE.UU. Estrenada: 2014. Dirigida per: David Ayer. Repartiment: Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeouf, Jon Bernthal. Duració: 128 min

Un soldat alemany sobre un cavall blanc caminant entre cadàvers de diferents nacionalitats. Un tanc, aparentment buit, d’on surt un soldat americà que mata a l’alemany i allibera l’animal. Aquesta primera escena emmarcada per la boira de la matinada explica el que Corazones de acero pretén plasmar: la crueltat de la guerra.

David Ayer dirigeix un film lent en història però ràpid en sentiments ja que des del primer instant es mostra el que els soldats pateixen en una guerra. Quan Xacal (Brad Pitt) i Norman (Logan Lerman), després d’envair un poble alemany, entren a la casa on hi ha una mare i una filla sembla que per fi hi ha un instant de tranquil·litat i felicitat per als protagonistes. Però Ayer trenca la imatge de “família feliç” amb l’entrada dels companys els quals es comporten grollerament. Desgraciadament el director no deixa les coses així i per tal de destrossar completament la felicitat mata fredament a la mare i la filla durant un bombardeig al poble.

Aquest film bèl·lic oblida la imatge de l’heroi que coneixem per tal de donar prioritat a la cruesa de les guerres on els guerrers només tenen com a finalitat la victòria del seu país. Els soldats del tanc “Fury”, juntament amb els seus compatriotes anglesos i alemanys, viuen cada instant com l’últim. Els militars protagonistes són els guies d’aquesta aterridora aventura els quals viuen les morts de soldats enemics i amics sent sempre ells els que sobreviuen havent d’aguantar l’esfereïdor record de sang i crits.

El tanc “Fury” (fúria) amb els militars dins és una metàfora d’ells mateixos: vesteixen una cuirassa de fúria i ràbia mostrant una imatge freda però realment no són més que humans mortals.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version