Autor Cultura
20 Octubre 2015 a 13:00

Calella presenta la quarta edició del Festival Coral Internacional Canta el Mar

Del 21 al 25 d’octubre

La IV edició del Festival Canta al Mar porta a Calella 50 corals de 23 països // Imatge de l'Ajuntament de Calella

La IV edició del Festival Canta al Mar porta a Calella 50 corals de 23 països // Imatge de l’Ajuntament de Calella

Ahir al matí es va presentar la quarta edició del Festival Coral Internacional Canta el Mar que se celebrarà a Calella del 21 al 25 d’octubre on hi participaran 50 corals dels 5 continents i un total de 23 països tan diferents com són: Austràlia, Bolívia, Iran, Portugal, Rússia, Suècia, Puerto Rico, Turquia, Itàlia, Noruega, Jersey – Illes del Canal, Israel, Islàndia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, Geòrgia, Indonesia, Croàcia, Dinamarca, Congo, Xina i Espanya.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va destacar la consolidació del festival a Calella. “Valorem molt el segell internacional que ens dona el Festival, Calella és una ciutat avesada a rebre gent i donar-los facilitats perquè se sentin còmodes a la nostra ciutat” va afirmar l’alcaldessa, qui també va manifestar que “moltes de les coses que fem les intentem fer extensives a Barcelona perquè les coses que es fan bé no tenen fronteres”.  En aquest sentit les corals participants en el Festival Canta al Mar també actuaran a Barcelona a llocs tant emblemàtics com l’Església Santa Maria del Pi, el Palau de la Música Catalana i la Catedral de Barcelona.

El director artístic internacional d’Interkultur, Ralf Eisenbeiss, va destacar que “en aquesta quarta edició del Festival Canta el Mar a Calella ja ens sentim com a casa nostra i això és perquè, a més de ser Calella una ciutat magnífica, sobretot, és gràcies a la seva gent que com l’alcaldessa Montserrat Candini, ens fa sentir molt còmodes i aquest és un dels motius perquè hi vinguin tantes corals d’alt nivell, ja que demostra la voluntat de Calella de millorar  la qualitat del Festival” i va afegir que “aquest Festival cada cop és més difícil de millorar pel que fa a la qualitat  i a més enguany incorpora entre el seu jurat personalitats de nivell mundial, musicalment parlant. Finalment Eisenbeiss ha reiterat l’eslògan del Festiva: “cantem junts, unifiquem els països i les persones”.

Més de 1.600 cantaires participaran en aquesta quarta edició de Canta el Mar. Els concerts tindran lloc a la Plaça de l’Ajuntament, a la  Plaça de l’Església, a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau i la Fàbrica Llobet Guri.

Destaquen el concert d’obertura que estrenarà la recent remodelada Sala Mozart, un espectacular “Concert de les Espelmes” que tindrà lloc a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, la Festa de l’Amistat amb un concert  en el que hi participaran totes les corals des de diferents punts de la ciutat com el carrer Església, la Plaça de l’Ajuntament i la Plaça de l’Església i per acabar, el diumenge 24 d’octubre, a la Fàbrica Llobet-Guri, se celebrarà la cerimònia de clausura del Festival i lliurament de premis amb el concert de cloenda que comptarà amb totes les corals participants.

El Festival Canta al Mar és una iniciativa organitzada per Interkultur i l’agència de viatges Tauro.

Switch to mobile version