Autor Societat
19 Setembre 2015 a 18:00

La consellera Borràs assegura que Catalunya no renunciarà a tenir un domini .CT

El domini .CAT fa deu anys consolidat com a domini d’èxit

Domini .CAT // Imatge cedida per la Generalitat

Domini .CAT // Imatge cedida per la Generalitat

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha considerat: “Catalunya no renunciarà a tenir un domini de dues lletres, el .CT”, reservat als estats, un cop s’ha consolidat una   estructura d’Estat com és el domini .CAT”. Borràs n’ha parlat en la clausura de l’acte commemoratiu del desè aniversari d’aquest domini que representa la comunitat lingüística i cultural catalana a Internet i que 10 anys, el 16 de setembre de 2005, va ser aprovat per l’ICANN, l’entitat que regula a escala mundial els dominis d’internet.

En aquests deu anys d’existència, aquest domini únic i pioner ha assolit més de 83.000 registres i s’ha consolidat com a domini d’èxit, tecnològicament capdavanter, líder en seguretat i qualitat i model a seguir dins la indústria dels dominis d’Internet. En aquest sentit, la consellera Borràs ha recordat que la creació del domini .CAT es va convertir en un tema de país, i que empreses, associacions, entitats i milers de particulars van donar suport explícit a la candidatura perquè tenien clar que Catalunya havia de ser present a la xarxa.  A més ha afegit: “Avui, el .CAT és una història d’èxit i un senyal d’identitat nostre, utilitzat per societat civil i administracions.

 

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, que durant la seva intervenció en l’acte ha reivindicat la importància de la data del 16 de setembre de 2005, afirmant: “Una data que hauria de figurar als llibres d’història del nostre país, perquè és la data que marca l’inici de la identitat nacional catalana a Internet, i Internet és la gran revolució digital”.

L’acte commemoratiu, que s’ha desenvolupat a la Fira Barcelona Gran Via en el marc de la primera edició de l’IoT Solutions World Congress dedicat a la Internet de les coses, ha comptat amb la participació institucional de la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, i del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, Jordi Puigneró. L’acte ha inclòs l’explicació de de l’origen i el procés de petició del domini .CAT, a càrrec d’alguns dels seus principals promotors, i un repàs de l’evolució del domini durant aquests 10 anys, a càrrec de Ricard Huguet, actual president de l’entitat que gestiona el .CAT des de la seva creació, la Fundació puntCAT.

Switch to mobile version