Autor Societat
30 Setembre 2015 a 13:00

Es reforça l’Alerta del Pla INUNCAT per mala mar a tot el litoral català

Les onades seran especialment altes a la meitat nord

Platges de Mataró // Foto: Joan Murcia

Platges de Mataró // Foto: Joan Murcia

‪‎Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat manté l’Alerta del pla especial d’emergències INUNCAT per la intensificació durant el dia d’avui de la mala mar a tot el litoral català.

Es preveu que hi hagi perill de fort onatge (5 sobre 6), amb onades de 4 metres, sobretot a la part nord del litoral.  Les onades trencaran directament a la costa. Les pluges seran intenses al litoral i prelitoral català, amb especial intensitat a les comarqiues gironines on podran deixar acumulacions importants.

Es demana que s’eviti acostar-se  a zones properes als espigons, esculleres i passejos marítims a contemplar com trenquen les onades així com extremar la prudència a les zones afectades per les pluges intenses, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure i en especial al medi natural.

Protecció Civil demana allunyar-se del front marítim mentre duri el fort onatge per evitar que un cop de mar pugui arrossegar algú mar endins i que es respecti sempre els tancaments dels accessos a espigons, esculleres i rieres.

Switch to mobile version