Autor Societat
23 Setembre 2015 a 18:00

Els Mossos d’Esquadra denuncien 74 infraccions en l’intrusisme en el transport de viatgers

El principal sector afectat es mostra satisfet

Controls policials // Imatge cedida per la Generalitat

Controls policials // Imatge cedida per la Generalitat

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Divisió de Trànsit i de l’Àrea de Seguretat Aeroportuària (ASA) han finalitzat aquest 31 d’agost la campanya per combatre l’intrusisme laboral en l’àmbit del transport de viatgers, en concret en l’àmbit del taxi. Aquesta campanya es va iniciar l’1 de gener d’enguany, i es va intensificar en el període d’estiu, entre finals de juny i els mesos de juliol i agost, coincidint amb l’augment de l’arribada de turistes a l’aeroport de Barcelona – El Prat per l’inici del període de vacances.

Entre l’1 de gener i el 31 d’agost es van inspeccionar 576 vehicles de transports de viatgers, tipus taxi, que van comportar 140 denuncies. Entre les quals, 128 per no tenir l’autorització per a vehicles de lloguer amb conductor (targeta VTC), i 12 per no tenir l’autorització de servei públic en turisme (targeta VT) o per realitzar el transport de viatgers fora del seu àmbit autoritzat, local o autonòmic. Fruit d’aquestes 576 inspeccions també van quedar immobilitzats 18 vehicles per no portar cap tipus d’autorització per poder realitzar el servei legalment, amb obligatorietat de pagar 4.000€ de sanció.

En el període de màxima intensificació dels controls, és a dir durant els mesos d’estiu, es van detectar i immobilitzar set vehicles. Durant juliol i agost, es van realitzar més de la meitat del total de les inspeccions fetes des de gener fins el 31 d’agost:  291 inspeccions amb un balanç de 74 denuncies per transportar viatgers sense les autoritzacions i/o permisos de  targetes VTC o VT, més de la meitat del total de 140 denuncies dels vuit primers mesos de l’any.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, juntament amb representants del món del taxi, inspectors de la Direcció General de Transports i Mobilitat, i  responsables de l’Autoritat del Transport Metropolità es van constituir en mesa de treball, el passat 17 de juny, per establir les línies de treball conjunt per intensificar els controls en les dues terminals de l’aeroport i fer front a l’intrusisme laboral de particulars i/o empreses que provoquen competència deslleial en el transport de viatgers per carretera.

Representants del sector del taxi ja van mostrar, a finals de juliol, la seva conformitat i satisfacció amb la intensificació, durant l’estiu de la campanya iniciada el gener. La pressió policial en aquest àmbit ha permès reduir la presència de vehicles que treballen a l’aeroport Barcelona – El Prat i la seva àrea d’influència sense tenir les autoritzacions pertinents per transportar viatgers.

Tot i aquest treball, la Divisió de Trànsit de la Comissaria General de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra continua treballant en les principals vies de comunicació per detectar, denunciar i frenar aquests tipus d’infraccions.

Switch to mobile version