Autor Cinema, teatre i televisió
1 Setembre 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Jurassic World

Un remake “amagat” que quasi supera l’original

 

Jurassic World

Jurassic World

CIENCIA FICCIÓ. EE.UU. Estrenada: 2015. Dirigida per: Colin Trevorrow. Repartiment: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson, Vincent D’Onofrio. Duració: 124 min

Quan es parla de dinosaures en el cinema el primer  en el que es pensa és en la saga d’Steven Spielberg : Jurassic Park ; i quan aquest any es va estrenar Jurassic World,   la nova entrega de la saga,  els fans de l’anterior van posar en dubte la qualitat d’aquesta.

El film és una remake “amagat” de Jurassic Park  (Steven Spielberg, 1993), ja que davant una proposta aparentment diferent al film d’Spielberg,  presenta una películ·la  plena  d’elements que recorren a la memòria de l’espectador. D’aquesta manera Colin Trevorrow tornar a donar vida als velociraptors de la primera entrega com els dolents de la saga i posa, novament als  T-Rex com a salvadors de la isla Nublar. Quan a Jurassic World presenten als dos nebots de la directora del parc (interpretada per una excèntrica Bryce Dallas Howard) immediatament es pensa en els nebots de John Hammond, el fundador de Jurassic Park. Però un dels elements més significatius és l’omissió de la bestia fins avançat el film, creant una expectació i una tensió major.

Tot i la “clonació” de Trevorrow el resultat obtingut és aprovat per a la gran majoria dels fans ja que no només manté elements de la primera entrega sinó que també manté la realització d’Spielberg, inclòs l’arriba a millorar gràcies als avenços tecnològics dels quals es disposa. Encara que la principal diferència entre ambdós films és la posada en escena, la de Jurassic World dóna mil voltes a les anteriors entregues i  no només per la millora tecnològica a la hora de crear els dinosaures.

 

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version