Autor Societat
13 Agost 2015 a 10:00

Protecció Civil posa en Prealerta el Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses

S’esperen pluges intenses al Prepirineu i les comarques de Girona, Barcelona i Catalunya Central

Pla Inuncat // Imatge del web de Pixabay

Pla Inuncat // Imatge del web de Pixabay

 

 

 

 

 

 

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a CatalunyaINUNCAT per la previsió de pluges intenses demà a la tarda a la meitat nord-est de Catalunya.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya avui les pluges podran superar els 20 l m/2 en 30 minuts a les comarques de Girona, Barcelona, Catalunya Central, la Cerdanya i Alt Urgell.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent. De cara a divendres, l’afectació quedarà reduïda a les comarques costaneres de Barcelona i nord de Tarragona i els xàfecs també podran anar acompanyats de tempesta.

 

Protecció Civil de la Generalitat recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i activitats que es facin a l’aire lliure. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables. Trobareu totes els consells de Protecció Civil de la Generalitat en cas de fortes pluges al web interior.gencat.cat/inundacions

En cas de tempesta amb apartat elèctric els llocs més segurs són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l’electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.

Switch to mobile version