Autor Societat
17 Agost 2015 a 16:00

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INUNCAT

Les pluges van produir una incidència en el subministrament elèctric de Blanes

 

 

Pla Inuncat // Imatge del web de Pixabay

Pla Inuncat // Imatge del web de Pixabay

 

 

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop passat l’episodi de fortes pluges que han afectat el país els darrers dos dies sobretot la Selva, el Vallès i el Maresme.

 

El Pla INUNCAT es manté en fase d’Avís davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses a partir d’aquesta matinada a les comarques del litoral de Terres de l’Ebre, Tarragona i Barcelona. A la zona afectada, les pluges podran superar els 20l/m2 en30 minuts i els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. Dissabte les acumulacions d’aigua registrades van ser a Santa Coloma de Farners 97,7 l/m2, a Malgrat de Mar 43,9 l/m2, a Font-Rubí, 35 l/m2 i a Montserrat Sant Dimes, 28,8 l/m2.

Les pluges van produir un incident en el servei de subministrament elèctric a Blanes que va afectar inicialment a 2.630 abonats però ja esta resolt. Entre divendres i aquesta matinada el telèfon d’emergències 112 ha rebut 407 trucades relacionades amb les pluges. De les quals, 197 trucades es van rebre al llarg de dissabte, concentrades la gran majoria d’aquestes a la tarda. A partir de les 22.00 hores d’ahir les trucades van anar clarament a la baixa. El telèfon 112 només va rebre 6 trucades entre les 22 i les 3.30 hores de la matinada.

Per comarques, el telèfon d’emergències va rebre 115 trucades des de la Selva, 20 amb origen al Maresme, 14 al Garraf i 11 al Vallès. Per municipis, 61 trucades es van fer des de Blanes i 45 des de Santa Coloma de Farners.Les trucades van ser per arbres i branques que ocupaven les vies públiques, bassals i acumulacions d’aigua a carrers i en l’interior d’edificis, a baixos i soterranis.

Els Bombers de la Generalitat han atès 132 avisos relacionats amb la pluja. D’aquests, 81 han estat a la Regió d’Emergències de Girona, 31 a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, 16 a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i 4 a la Regió d’Emergències de Tarragona.

  

Les fortes pluges d’ahir no van causar incidències de trànsit, segons va informar el Servei Català de Trànsit SCT.

Switch to mobile version