Autor Societat
6 Juliol 2015 a 17:00

Surt a informació pública el projecte per dinamitzar la zona de ponent del port d’Arenys de Mar

Pretén revitalitzar la zona ponent del port

Port d'Arenys de Mar

Port d’Arenys de Mar // Imatge cedida per Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat ha tret a informació pública el projecte per executar l’edifici de serveis i l’ordenació de l’entorn a la zona del contradic del port d’Arenys de Mar. El projecte conta d’un pressupost d’1,2 MEUR i preveu impulsar la zona de ponent amb cinc locals on es desenvoluparan activitats que aportaran un valor afegit al port. A més, la urbanització prevista proposa apropar el port i el municipi i crear nous espais de passeig.

Usos permesos en el Pla especial

Les actuacions potenciaran els espais destinats al lleure dels ciutadans i la generació d’activitat econòmica. La forma de col·laboració publicoprivada té com a objectiu potenciar l’economia, crear ocupació i generar riquesa en el port i el municipi.

Segons es preveu les actuacions han d’acollir usos destinats a activitats turístiques i de serveis. Els usos admesos serà: restauració, lleure, turístics, comercials, oficines i administració.

Els usos comercials es limitaran a una superfície màxima de 800 metres quadrats. Es poden implantar equipament comercials singulars i petits establiments comercials però queden exclosos els usos de residència i de lleure musical nocturn.

Es reserva un espai per a fomentar els esports nàutic i la vela lleugera. Es preveuen instal·lacions per acollir aquestes activitats i la construcció d’una rampa d’avarada per a embarcacions lleugeres.

L’encaix entre port i ciutat

S’impulsaran nous espais d’ús públic per als ciutadans amb l’ampliació del passeig enlairat, la creació d’un mirador, un nou accés a la dàrsena pesquera i la prolongació del rial del Bareu.

Es doblaran les dimensions del passeig sobre l’espatller i es convertirà en n passeig enlairat però mantenint-se una rampa d’accés per a les persones amb mobilitat reduïda.

La prolongació de la canalització del rial del Bareu assegura la connectivitat entre el port i la ciutat a través del camí de ronda, la riera i el nou passeig. Es podrà accedir a la Primera Platja i es constituiran unes escales per accedir a la dàrsena pesquera.

Es mantindrà l’entrada a la dàrsena pesquera a l’espai que hi ha entre la Casa del Mar i el contradic. Al final del contradic es crea un mirador i una grada perquè els visitants gaudeixin de les vistes.

Switch to mobile version