Autor Societat
31 Juliol 2015 a 14:00

Les Santes 2015 ja han acabat

Moltes actes han aconseguit rècord d’assistència

Santes Mataró // Imatge cedida per l'Ajuntament de Mataró

Santes Mataró // Imatge cedida per l’Ajuntament de Mataró

Les Santes 2015 ja han acabat. Per als més petits la tarda va començar amb l’Enfigura’t i va acabar amb l’Anem a tancar, l’acte en què les figures diuen adéu a Les Santes i descansen de tot l’enrenou de la Festa Major a Can Marfà. Com ha novetat es van poder sentir els músics i tabalers que acompanyaven cada comparsa i que van actuar per aquest ordre: Tabalers do Maresme, Grallers de la Momerota, Tabalers del Dragalió, Tabalers del Drac, Flabiolaires de la Família Robafaves i els Ministrils de l’Àliga.

A les 19.15 h va començar l’Anem a tancar amb la comitiva de les comparses i les autoritats municipals sortint de l’Ajuntament, passant per La Riera, carrer d’en Pujol, carrer de Sant Cristòfor, Baixada de les Escaletes, carrer de Sant Joan i el carrer de Cristòfor Colom fins a Can Marfà, on abans d’entrar van fer els balls finals per acabar amb una traca.

L’Espai Firal del Nou Parc Central també es va acomiadar amb l’espectacle The increidible box a les 19h i a les 21h. Un espectacle de clown de la Cia La Tal que va omplir les cadires d’un públic de totes les edats que van riure amb un mag atrotinat, l’home canó i un número d’òpera delirant.

Les Santes 2015 van acabar amb la Tronada de fi de festa a les 24h a l’Espai Firal del Nou Parc Central. La Pirotecnia Tomás va fer els focs artificials i, seguidament, a comenár el ball final de la Festa Mjaor al Parc Central amb la música de l’Orquestra Maravella i La Loca Histeria.

 

Les Santes 2015 s’han tancat amb rècord d’assistència a la majoria d’actes. Entre ells, destaquen la nit de dissabte 25 amb els multitudinaris actes de la Nit Boja i els dos actes alternatius: el Tour 40 Principales i la sessió de DJ David Oleart.

 

Però també cal esmentar les 40.000 persones que van veure el Castell de focs des del passeig Marítim; les 10.000 persones que es van concentrar al Parc Central per veure els concerts de Dissantes malgrat es van suspendre per la pluja; les 16.000 persones del concert d’Els Catarres; les 4.000 persones al concert La rumba té molt poder; i 4.000 més per veure el Rock al Port. El No n’hi ha prou! a les portes de l’Ajuntament va ser seguit aquest any per 3.000 persones.

També cal destacar la Diada castellera amb els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró. Totes tres van realitzar una molt bona actuació que referma l’autoritat de la ciutat com a plaça castellera.

Les Santes esportives enguany han aplegat més de 30 activitats i han tingut lloc del 15 al 28 de juliol en diferents instal·lacions esportives municipals i espais de la ciutat. Les activitats han gaudit d’una gran afluència de públic, n’és un exemple la Cursa popular que va reunir a la línia de sortida 1.693 corredors.

La televisió pública m1tv ha generat 35 hores de continguts diferents durant Les Santes. La programació especial s’ha dividit en dos eixos: el magazín diari, Connexió Santes i les retransmissions en directe, alguns amb Mataró Ràdio, amb els punt de més interès.

Switch to mobile version