Autor Societat
22 Juliol 2015 a 14:30

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu noves tempestes avui a la tarda i vespre

Protecció Civil manté la Prealerta del pla Inuncat

Tempestes // Foto: Paquita Vallbé

Tempestes // Foto: Paquita Vallbé

Protecció Civil de la Generalitat manté vigent la Prealerta del pla especial d’emergències INUNCAT davant les noves prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses avui i superar els 20 litres/m2 en 30 minuts.

Per avui a la tarda i vespre a la meitat nord de Catalunya i el litoral i prelitoral nord de Barcelona es preveuen intenses amb possible superació de llindar de 20 litres/m2 en 30 minuts.

Les comarques del Pirineu i prepirineu, de la Catalunya Central, de Girona i del litoral i prelitoral nord de Barcelona poden patir importants xàfecs que aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra, així com de ratxes fortes de vent.

No es descarta que hi hagi pluges amb tempestes i calamarsa a les comarques de la  demarcació de Lleida. Al mateix temps, a la zona del Pirineu es preveu que les pluges no seran tan fortes com ahir.

Demà es preveu que les tempestes afectaran a partir de la tarda i vespre sobretot a les comarques gironines

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil se segueix en contacte amb la Direcció General de Joventut per informar puntualment, en cas necessari, aquelles activitats que poguessin trobar-se en zones de risc.

Les darreres tempestes han estat localment fortes provocant incidències per acumulació d’aigua en zones urbanes, carreteres i altres punts, així com la crescuda sobtada d’alguns torrents, rius i rieres amb els riscos que en deriven d’aquestes situacions.

Protecció Civil demana a la població que es trobi a les zones afectades  per les tempestes molta prudència, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure.

Switch to mobile version