Autor Societat
26 Juliol 2015 a 14:00

El Cens d’entitats de foment de la llengua creix un 20%

L’acte reconeix el compromís del teixit associatiu amb el català

Gràfic Cens // Imatge cedida per la Generalitat

Gràfic Cens // Imatge cedida per la Generalitat

El conceller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit la II Trobada d’entitats de foment de la llengua catalana, un acte de reconeixement al compromís actiu del teixit associatiu de Catalunya amb la llengua. En aquesta trobada també hi ha intervingut entitats representatives de tots els territoris de parla catalana (la Franja d’Aragó, Andorra, Catalunya del Nord, l’Alguer, les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya) i hi ha participat  la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

El Cens d’entitats de foment de la llengua ha assolit aquest any les 171 entitats i fundacions, la xifra més alta des que es va crear el 2002 i un 20 % superior a la de l’any 2014. En total, aquest 2014 s’han incorporat al cens 34 entitats i agrupen 700.000 socis.

Avui en dia formen els cens 80 entitats de l’àmbit cultural; 29 de l’àmbit empresarial, laboral i professional; 9 de ciència i tecnologia; 21 de foment de la llengua; 15 d’integració social; 12 de joves i lleure i 5 de formació

Per formar-ne parts les entitats han de preveure en els seus estatus la finalitat de foment de la llengua catalana o han de dur a terme activitats per impulsar-ne l’ús. Les entitats i fundacions que formen el cens impulsen activitats per promoure actituds positives envers el català o per incrementar-ne el coneixement o l’ús entre la població en general o en col·lectius concrets.

Per més informació a la pàgina web del Cens del portal de la Direcció General de Política Lingüística s’hi pot consultar un mapa amb totes les entitats geolocalitzades: http://llengua.gencat.cat/ca/serveis/entitats/cens-entitats/

Switch to mobile version