Ànec amb naps negres
Ingredients:
- 1 – Ànec trossejat
- 3/4 kg – Naps negres
- 1 – Ceba
- 3 – Tomàquets
- Manat d’herbes (canyella, llorer, farigola)
- Farina
- Sal
- Pebre
- Oli
- Aigua
- 1 grapat – Ametlles torrades (per la picada)
- 2 grans – All (per la picada)
- 1 – Carquinyoli (per la picada)
- un raig – Vi ranci (per la picada)
Introducció:
Aquesta recepta també rep el nom de tiró amb naps.
Preparació:
Salpebreu i enrossiu l’ànec en una cassola i reserveu-lo.
Amb el mateix oli feu el sofregit de ceba i tomàquet.
Mulleu-lo amb aigua i deixeu-ho coure lentament.
Peleu, bulliu, enfarineu i fregiu els naps.
Afegiu-los a la cassola mitja hora abans d’acabar la cocció, juntament amb la picada deixatada amb vi ranci.
Variacions:
Es pot fer amb salsifins en comptes de naps. Els posarem pelats, tallats a trossos i escaldats.
Es pot fer amb patates i carxofes fregides en comptes de naps, que posarem vint minuts abans d’acabar la cocció.