Autor Societat
23 Juliol 2015 a 14:00

213 menors es beneficiaran aquest estiu dels ajuts en alimentació de l’Ajuntament i Creu Roja

L’Ajuntament hi destina el doble que l’any passat

Vadell, Martínez, Vinzo i De Arcos presentant les mesures adreçades als infants. // Imatge cedida per l'Ajuntament de Mataró

Vadell, Martínez, Vinzo i De Arcos presentant les mesures adreçades als infants. // Imatge cedida per l’Ajuntament de Mataró

L’Ajuntament de Mataró destinarà enguany 36.716 € a l’atenció d’emergències d’alimentació d’infants i adolescents durant l’estiu. Aquesta xifra representa un increment de 23.006,04 €, un 168 % més que l’any passat. Es calcula que aproximadament uns 200 menors es podran beneficiar d’aquests ajuts

El Servei de Benestar Social de l’Ajuntament i la Direcció d’Educació de l’Ajuntament, en coordinació amb els serveis sanitaris de la ciutat, tenen identificats a 213 menors que necessiten atenció prioritària per a les necessitats bàsiques, especialment les referides a l’alimentació. Degut a que durant l’estiu no hi ha servei de menjador escolar, l’Ajuntament de Mataró posa en marxa algunes mesures per donar suport a aquest infants que es troben en situació de vulnerabilitat.

L’increment pressupostari amb el que es compta aquest any permetrà ampliar les places del Casalet d’agost que organitza Creu Roja. En aquest sentit es passrà de les 50 a les 70 places. També permetrà la incorporació d’aliments refrigerats a la cistella bàsica que ja s’estava facilitant i l’ampliació d’ajuts per a casals d’estiu que organitzen diferents entitats.

El Casalet es duu a terme entre el 3 i el 28 d’agost a l’escola pública Àngela Bransuela, on s’hi organitzen activitats de lleure pels infants d’entre 3 i 12 anys. Els participants tenen garantit l’esmorzar, el dinar i el berenar.

Creu Roja aporta fons propis per donar cobertura a aquests als 213 menors detectats. En aquest sentit ‘entitat aporta 14.552,86 euros per donar cobertura als infants, ja sigui en el Casalet o en el seu espai familiar amb la cistella d’aliments.

 

Switch to mobile version