Autor Economia
17 Juny 2015 a 09:00

Endesa destina a Catalunya 26 milions d’euros en el Pla per protegir els boscos

Dels 96.632 quilòmetres de línies elèctriques un 55% són aèries

Instal•lacions elèctriques // Imatge del web de Wikimedia

Instal•lacions elèctriques // Imatge del web de Wikimedia

Endesa destina aquest any a Catalunya 26 milions d’euros en el Pla anual per a la campanya de protecció de boscos, vertebrat, bàsicament, en dos eixos principals: la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica i la realització de termografies. En el darrer quatrienni (el període 2012- 2015) la Companyia haurà destinat en aquest Pla 110,5 milions d’euros.

Pel que fa a la neteja dels boscos, del total de 96.632 quilòmetres de línies elèctriques que Endesa té a Catalunya, un 55% són aèries, per tant, estan subjectes d’alguna manera a zones boscoses per això la Companyia destina una inversió singular per protegir els espais forestals catalans. S’enfoquen els boscos amb més risc d’incendi i altres espais especialment sensibles per a la societat que reclamen una protecció i una dedicació màxima.

Les tasques essencials és la tala i esporga selectiva de la massa forestal que creix al voltant de les línies elèctriques. Aquests treballs es realitzen seguint els criteris de col·laboració amb agents del territori com bombers, agents forestals, Parcs Naturals de Catalunya o les administracions locals i autonòmiques.

 

La Companyia també realitza revisions termogràfiques de la xarxa de mitjana i alta tensió cada tres anys. Endesa revisa a Catalunya uns 4.232 quilòmetres de línies aèries d’alta tensió, 18.070 de mitjana tensió i 30.000 de xarxa de baixa tensió, com altres infraestructures elèctriques de rellevància. La termografia consisteix en sobrevolar les instal·lacions amb un helicòpter amb una càmera de raigs infrarojos que detecta si hi ha algun punt calent impossible de veure a simple vista.

Cada any la Companyia inverteix en millores de la xarxa com en noves tecnologies i en la renovació de les infraestructures existents amb la finalitat de poder evitar alteracions i incidents en la continuïtat del subministrament. Els elements més significatius són a les línies de baixa tensió, el canvi de cables a  la xarxa de mitjana tensió i el reforç de connectors, aïlladors, parallamps i proteccions diverses.

Aquestes tres accions tenen l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament als més de 4,3 milions de clients que la Companyia té a Catalunya. Des del 2012, Endesa utilitza els multicòpters d’aquesta manera s’agilitzen les inspeccions en detall dels elements del cablejat, a més de verificar l’amplada dels corredors i corriols de seguretat que es troben sota i als costat de la línia i que actuen com a tallafocs.

Switch to mobile version