Autor Cultura
10 Juny 2015 a 14:00

Els Miquelets de Catalunya tornen aquest cap de setmana a Arenys de Munt i de Mar

La recreació històrica de la Guerra de Successió

Cartell de les  activitats de recreació històrica sobre la Guerra de Successió i els Miquelets a Arenys de Mar i Arenys de Munt // Imatge cedida per l'ajuntament d'Arenys de Mar

Cartell de les activitats de recreació històrica sobre la Guerra de Successió i els Miquelets a Arenys de Mar i Arenys de Munt // Imatge cedida per l’ajuntament d’Arenys de Mar

El proper cap de setmana, els dies 13 i 14 de juny,  es podrà gaudir de nou de la recració històrica de la Guerra de Successió amb la presència dels Miquelets de Catalunya als municipis veïns d’Arenys de Mar i d’Arenys de Munt.

Així, dissabte i diumenge, les tropes dels Miquelets – fussellers voluntaris, normalment de muntanya –   s’instal·laran ambdós pobles, i permetran als visitants conèixer com era el dia a dia en el camp de batalla durant la Guerra de Successió.

El dissabte, al matí, es farà a Arenys de Munt el muntatge del campament a la pedrera de la casa Jalpí (Rucs del Far) i durant tot el dia hi haurà maniobres d’infanteria i cavalleria pel Parc de Can Jalpí. A la tarda, l’acció es traslladarà a Arenys de Mar, on es farà un acte d’homenatge al sometent d’Arenys al Rial llarg. I, a continuació,arribarà la flota de l’expedició del Diputat militar al Port d’Arenys.

La nit de dissabte, i  de nou al Parc Jalpí d’Arenys de Munt, hi haurà música, balls i activitats de nit al campament.

Pel que fa a diumenge, al matí es podrà assistir a les maniobres de desembarcament dels fusellers del coronel Amill a la platja d’Arenys, mentre que al migdia hi haurà l’acte de benvinguda a les tropes a la plaça de l’Església. Posteriorment les tropes es concentraran al campament de Can Jalpí on portaran a terme altres activitats i maniobres fins que es tanqui la jornada.

Aquesta és la segona vegada que els Miquelets de Catalunya estaran a les dues poblacions del Maresme, després que l’any passat ja recreessin el desembarcament del coronel Amill amb motiu d’un dels actes de commemoració del Tricentenari.

Miquelets de Catalunya és una associació de recreació històrica centrada en la Guerra de Successió. L’associació va ser fundada a finals de l’any 2005. Actualment prop d’un centenar de socis recreen diverses unitats militars catalanes de la Guerra de Successió, i també personatges civils.

Switch to mobile version