Autor Sanitat
26 Juny 2015 a 14:00

Ciutadans del Maresme demanen accedir a Cat@Salut La Meva Salut

La Regió Sanitària Barcelona s’omple de peticions per accedir a l’entorn digital

Cat@Salut La Meva Salut

Cat@Salut La Meva Salut // Imatge extreta de eaplluismillet.wordpress.com

El Servei Català de la Salut ha iniciat el nou espai digital Cat@Salut La Meva Salut, des d’on els ciutadans poden consultar la documentació clínica sobre la seva salut. Per accedir es necessita un codi d’usuari i una clau que proporciona el centre d’atenció primària de referència de cada usuari. Les persones major d’edat que desitgin disposar de la seva informació clínica personal ja podran tenir-la en qualsevol moment i lloc.

Cat@Salut La Meva Salut va posar-se en marxa de forma pilot en 33 àrees bàsiques de salut d’arreu de Catalunya el passat octubre, des de l’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària Barcelona (s’inclou el Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental).

Des de març  el programa s’ha estès i des del passat 1 d’abril és possible tramitar l’accés a la plataforma des de qualsevol centre d’atenció primària de la Regió. A l’Àmbit Metropolità Nord des del 13 de maig ja és operatiu i fins el moment ja són 1.332 els ciutadans que han demanat l’accés. La primera activitat que, principalment, es realitza és la consulta dels informes clínics i del pla de mediació de la recepta electrònica.

Gràcies a aquest espai els ciutadans poden accedir a altres serveis. En una segona fase està previst incorporar altres serveis com una agenda personalitzada, declarar-se donant d’òrgans,…

El Servei Català de la Salut (CatSalut) preveu que la implantació de Cat@Salut La Meva Salut arribi a finals d’any a tota Catalunya. El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 preveu la consolidació i impuls per tal d’afavorir-ne la participació i la coresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la pròpia salut.

El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 preveu també l’actualització constant de la plataforma amb noves informacions i funcionalitats per tal que la ciutadania tingui cura de la pròpia salut.

Switch to mobile version