Autor Societat
8 Maig 2015 a 14:30

L’Ajuntament de Mataró rehabilitarà la nau Vapor Gordils

S’ampliaran els vestidors del camp de futbol de Cirera

La nau Vapor Gordils a Mataró  // Imatge a partir d'una del del Web de l'Ajuntament de Mataró

La nau Vapor Gordils a Mataró // Imatge a partir d’una del del Web de l’Ajuntament de Mataró

L’Ajuntament de Mataró rehabilitarà la nau Vapor Gordils i ampliarà els vestidors del camp municipal de futbol de Cirera, entre d’altres actuacions, ja que la renúncia de la Diputació de Barcelona als diners que cobra per la gestió dels impostos a través de l’Organisme de Recaptació i Gestió Tributària (ORGT), i que genera 650.000 € de crèdit per a realitzar noves obres o algunes de les actuacions que resten encara pendents de fer a la capital del Maresme. 

El passat dimecres 6 de maig, el Ple municipal va aprovar una modificació del Pressupost Municipal que implica moviments entre partides per valor d’1.228.929,09 €, dels quals 650.000 € corresponen a partides que augmenten i 578.929,09 € a canvis entre partides ja existents.

Projectes i programes amb finançament

L’Ajuntament pot generar un crèdit extraordinari de 650.000 € gràcies a la renúncia de la Diputació de Barcelona als diners que cobra per la gestió dels impostos municipals. La Diputació ha anunciat aquesta renúncia al cobrament com a mesura de suport als municipis que li tenen delegada la gestió tributària.

Donat que el Consitori mataroní havia pressupostat inicialment aquests 650.000 € com a despesa a abonar a la Diputació, els diners s’alliberen ara per a finançar noves obres i avançar actuacions pendents.

Entre les obres que es faran destaca la primera fase de la rehabilitació de la nau Vapor Gordils, inclosa en el catàleg del Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament i que actualment està força deteriorada. De fet, gairebé la meitat dels diners del crèdit extraordinari generat s’hi destinaran a Vapor Gordils, ja que  se li dedicaran 300.000 €.

Entre la resta d’actuacions:

  • – l’ampliació dels vestidors del camp de futbol de Cirera (40.243,79 € per la instal·lació de dos mòduls més per al futbol femení),
  • – un préstec a llarg termini per la Fundació Unió de Cooperadors (90.000 €),
  • – les redaccions dels projectes executiu del cobriment de les pistes exteriors del poliesportiu municipal Eusebi Millan i del Casal de Joves de la plaça d’Espanya (Sidral).
Switch to mobile version