Autor Waterpolo
11 Maig 2015 a 16:30

El CN Mataro dóna la sorpresa a la piscina del CN Terrassa

Els maresmencs canvien el guió de la lliga

Plantilla del CN Mataró masculí // Imatge del web cnmataro.cat

Plantilla del CN Mataró masculí // Imatge del web cnmataro.cat

CN Terrassa 6 – CN Mataró Quadis 7

CN Terrassa: I. Aguilar, Serra, Mora, Alarcón (1), Ó. Aguilar, Galeev, Sánchez (1), Pericas (2), Granados, Gallego (1), De Lera (1), González, Moreno. Entrenador: Dani Nart.

CN Mataró Quadis: Diakonow, Bernabé, Roqué, Corbalán (2), Fernández (1), Mínguez (1), Barbena (1), Bach, Marzouki (1), Estrany (1), Schnizler, Merino, Muñoz. Entrenador: Beto Fernández.

Àrbitres: Iñesta i Jiménez.

Parcials: 3-2, 2-2, 1-1 i 0-2.

Resultat acumulat: 3-2, 5-4, 6-5, 6-7.

Evolució del marcador: (1-0, 2-0, 2-1, 2-2, 3-2), (4-2, 5-2, 5-3, 5-4), (5-5, 6-5), (6-6, 6-7).

El CN Mataró va guanyar al CN Terrassa (6-7) en el tercer i definitiu partit de quarts de final del play-off pel títol de la Lliga Nacional Divisió d’Honor masculina de waterpolo.  El porter del Mataró Michal Diakonow va ser, sens dubte, l’home de partit. La seva actuació va ser memorable, amb una quantitat ingent d’aturades que va acabar per col·lapsar l’atac terrassenc.

L’arrencada dels terrassencs va ser bona: Agustí Pericas va avançar els locals als tres minuts de joc i, poc després, Iván Gallego va marcar el segon des de la posició de boia. Però els visitants van reaccionar de seguida i, de la mà de Mínguez i Barbena, van restablir l’equilibri (2-2). En el darrer minut del quart, Ricard Alarcón va desfer l’empat amb un tir llunyà que va batre Diakonow.

En el segon període, els egarencs van mantenir la iniciativa tot i no poder imprimir al partit el ritme ràpid que els convenia. Pericas, en una jugada de força des de la boia, va ampliar el marge local. En aquest quart, Diakonow ja va començar a demostrar que seria la seva tarda amb dues intervencions de mèrit en resposta a llançaments de Xavi Serra. A menys de dos minuts per al descans, Fran Sánchez va resoldre una situació en superioritat des dels dos metres i va enfilar l’electrònic fins al 5 a 2. Els de Dani Nart no van poder conservar la diferència ja que, en l’acció següent, Pere Estrany va respondre per part visitant. A quaranta segons del final del quart, el Mataró es va trobar amb un gol molt afortunat després que el tir de Marzouki toqués el braç d’un defensor i fes una paràbola que va deixar Iñaki Aguilar sense resposta (5-4).

En el tercer quart Diakonow va protagonitzar una veritable exhibició en avortar un cop rere un altre els atacs dels terrassencs. Als dos minuts de joc, l’esquerrà Corbalán va anotar el gol de l’empat en home de més (5-5). Els intents del Natació van trobar finalment el seu fruit, quan una passada de Rubén de Lera als dos metres va convertir-se en gol de forma afortunada. Els de Dani Nart van disposar de dues accions en home de més per augmentar la diferència, però Óscar Aguilar i Fran Sánchez van estavellar-se contra el gegant polonès. L’expulsió de Pere Estrany, un dels referents del Mataró, per protestar iradament una decisió arbitral feia pensar en què la balança es decantaria del costat egarenc, però no va ser així.

En el darrer període, el CN Terrassa va ser incapaç de batre un Diakonow que va aconseguir que els egarencs veiessin cada cop més petita la porteria visitant. A més, el Mataró va portar el partit al seu terreny, amb un waterpolo lent que evitava les transicions ràpides. Víctor Fernández va igualar a sis només començar el darrer quart. Ricard Alarcón va respondre amb un tir que va topar amb el pal. A un minut i quaranta segons del final, Marc Corbalán va anotar el 6 a 7 davant l’estupefacció de la graderia. El Natació ho va seguir provant, especialment de la mà de Rubén de Lera, que va veure com Diakonow li aturava un tir en home de més, poc abans d’estavellar un llançament al pal. Els egarencs van comptar amb una darrera possessió per empatar, però el llançament a la desesperada de Sergi Mora va ser bloquejat per la defensa maresmenca. La sorpresa es va consumar.

Switch to mobile version