Autor Cultura
30 Abril 2015 a 12:00

Tres escolars del Maresme són premiats al concurs Ficcions

Es tracta del grup “Naivech”

El grup Naivech // Imatge cedida per Ficcions

El grup Naivech // Imatge cedida per Ficcions

Entre les 75 històries que van arribar a la final del concurs literari Ficcions, el jurat va atorgar el segon premi i el de millor història del Maresme a “Captiva en la foscor” del grup “Naivech”, format per Ivette Ortega, Chantal Ortega i Naiara Juan Viles de l’IES Miquel Biada de Mataró.

El jurat va voler destacar “la impecable creació d’una atmosfera que desperta l’interés des de la primera línia fins al final del text i per l’original manera de fer transcórrer els temps del relat”. Les guanyadores van rebre un iPod Touch cadascuna de mans d’Ester Franquesa, directora de la Direcció General de Política Lingüística.

A més, unes altres cinc històries d’estudiants del Maresme van quedar finalistes. Can ser els relats dels grups “oacunacanals” de l’IES Miquel Biada de Mataró, “albs” de l’IES Premià de Mar, “jgrebol” i “noeliiaps” de l’IES Pineda de Mar, i “pim pam pum” de l’escola Maristes Valldemia de Mataró.

Més de 230 persones d’arreu de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears van assistir al lliurament de premis del concurs literari per a joves “Ficcions, l’Aventura de crear històries” que es va celebrar a l’Espai Jove La Fontana a Barcelona. L’acte va estar presidit per el regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy i la directora general de Política Lingüística, Esther Franquesa, que va assenyalar que “Ficcions estimula la creativitat literària entre els joves i l’alta participació ens mostra com llengua, literatura i entreteniment s’associen amb èxit”. També va comptar amb la presència de Mohamed El Amrani, fundador de la Xarxa de Convivència de Roses i guanyador del Premi Príncep de Girona i finalista de Ficcions a les dues primeres edicions. Mohamed va destacar “la importància de la literatura com a eina de transformació social” i va engrescar als nens a que no deixin mai l’hàbit d’escriure.

El primer premi el va guanyar el grup “Ione&Laura” integrat per Ione Jordà i Laura Galera de l’IES Pla de l’Estany de Banyoles. El jurat en va destacar “l’encert en el disseny de la pròpia història, el diàleg interior del narrador que manté l’atenció del lector i el fa còmplice necessari de la narració”.

Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), va explicar que “Ficcions és una de les iniciatives socials de l’AMIC, de la que ens sentim més orgullosos de dur-la a terme, perquè ajunta jovent, escriptura, creativitat i treball en equip, valors que l’associació vol potenciar”.

Podeu trobar més informació sobre altres premiats aquí.

 

Switch to mobile version