Autor Societat
2 Abril 2015 a 14:00

Mor als 91 anys l’exregidor i dinamitzador cultural Josep Fradera i Soler

A l’any 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi

josep fradera

Josep Fradera va rebre al 2005 la Creu de Sant Jordi de mans del president Maragall // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El passat 31 de març va morir Josep Fradera i Soler, als 91 anys d’edat. Exregidor pel PSC en el període comprès entre el 30 de juny de 1987 i el 15 de juny de 1991, va estar al capdavant de la regidoria de Cultura. Fradera i Soler va desenvolupar al llarg de la seva vida una important tasca com a dinamitzador cultural i social que el va fer mereixedor de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat l’any 2006. També al gener de 2004, amb motiu dels seus 80 anys d’edat va rebre un càlid homenatge ciutadà de Mataró a Can Palauet.

Al llarg de la seva dilatada trajectòria també va presidir la Delegació de Mataró d’Òmnium Cultural (1975-1979) i va ser un dels fundadors i primer president de l’Escola Anxaneta. També va ser fundador del cine-club Film Ideal Club (1957), cofundador del setmanari El Maresme i crític de cinema als periòdics Mataró i Iluro Sport.

Home polifacètic, com autor teatral va guanyar els premis Joan Santamaria i Recull de Blanes. Vinculat també al món esportiu, en la seva joventut com a futbolista va militar al Joventus, a la Penya X i al CD Mataró, a tercera divisió.

L’acte de comiat tindrà lloc avui dijous 2 d’abril al Tanatori de Mataró (carrer d’Aristòtil, 37) a les 16 h.

Switch to mobile version