Autor Cultura
24 Abril 2015 a 16:30

Mataró celebra el 29 d’abril el Dia Internacional de la Dansa

La ciutat s’omplirà d’activitats accessibles a tothom

Día Internacional de la Dansa // Imatge cedia per l'Ajuntament de Mataró ( Foto: Marga Cruz )

Día Internacional de la Dansa // Imatge cedia per l’Ajuntament de Mataró ( Foto: Marga Cruz )

El propernaixement de Jean-Georges Noverre, a dansa ballarà pèls carrers de Mataró a través de diferents activitats que duraran tot el dia. La Direcció de Cultura de l‘Ajuntament de Mataró, juntament amb l’Aula de Teatre, la companyia de dansa Insomnes i el col·lectiu de ballarins Dans In-vitro organitzen una celebració participativa i oberta a tothom, per commemorar així el Dia Internacional de la Dansa.

El Dia Internacional de la Dansa va ser creat l’any 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa de la UNESCO. Se celebra cada 29 d’abril en commemoració del naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern. Aquest dia, la dansa es converteix en la gran protagonista d’una festa on tothom comparteix la passió per aquest art.

L’activitat començarà ja al matí amb el “Passeig de la dansa”. La passarel·la entre la baixada de les Escaletes i la plaça de la Muralla es convertirà en un circuit de dansa on els vianants podran interactuar. A la tarda es faran dues sessions de “L’hora de la dansa” a la Biblioteca Popular Fundació Iluro, mentre que a Can Gassol es podrà veure “Impro-acció”. Aquest és el resultat d’un procés de creació conjunt entre els alumnes joves de dansa de l’Aula de Teatre i els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

A les 20.15 h, a l’Arcàdia Cafè Cultural, Patricia Mas i Carles Duart presenten el Work in progressLuno y la mujer lunática”.En acabar l’espectacle començarà “Itineràncies”, un recorregut fins al Pati del Cafè Nou on els alumnes de dansa contemporània de l’Aula de Teatre modificaran l’espai arquitectònic de la ciutat mitjançant la dansa i el moviment.

Al llarg del dia es podran fer fotografies i penjar-les a la xarxa amb el hashtag #29ésdansa. El Públic Cafè Espai Idees escollirà la seva preferida i convidarà a l’autor a un sopar per a dues persones.

La festa s’acabarà al Pati del Cafè Nou amb una projecció de peces curtes de dansa i una Jam session de dansa i música en la qual ballarins i voluntaris podran ballar amb música en directe

Switch to mobile version