Autor Cultura
1 Abril 2015 a 11:00

Joan Mora inaugura una escultura donada al poble malagueny de Sierra de Yeguas

La peça s’ha ubicat a la plaça Ciutat de Mataró

escultura

La peça donada // Imatge cedida per l’Ajuntament de Mataró

Mataró i Sierra de Yeguas mantenen des de fa molts anys una relació motivada perquè molts mataronins procedeixen d’aquest municipi malagueny. En aquest sentit des de 2004 fins ara diverses vegades una delegació de l’Ajuntament de Sierra de Yeguas ha visitat Mataró per participar en certàmens de saetes i a la Fira de l’Arbre de 2006. El 2010 l’alcalde en aquell moment, Joan Antoni Baron, va inaugurar a la localitat malagenya la nova plaça Ciudad de Mataró, de 3.000 m2.

Seguint aquesta línia, l’alcalde, Joan Mora, acompanyat de l’alcalde de Sierra de Yeguas (Màlaga), Miguel Ángel Sánchez, va inaugurar abans d’ahir l’escultura que Mataró ha donat al municipi de Sierra de Yeguas. La peça s’ha instal·lat en una plaça que porta el nom de la capital del Maresme.

L’escultura, que es va construir el 2007, consisteix en un prisma de planta triangular, que simbolitza el triangle que forma Catalunya, de granit. A aquesta peça hi ha acoblada una planxa d’acer inoxidable on hi ha perforada la Coca de Mataró, de manera que el vaixell es pot veure des dels dos costats, i la inscripció: Mataró ciudad de acogida. Donación de Mataró a Sierra de Yeguas 2007.

Switch to mobile version