Autor Política
22 Abril 2015 a 11:00

ICV-EUiA i la CUP denuncien el malbaratament de recursos en la Festa del Cel

La despesa pública va ser de més de 570.000 euros

Esteve Martínez i Xavier Safont

Esteve Martínez i Xavier Safont-Tria a la roda de premsa de dilluns // Imatge cedida per ICV Mataró

Dimarts passat els portaveus d’ICV-EUiA i la CUP , Esteve Martínez i Xavier Safont-Tria, van oferir una roda de premsa conjunta a l’Ajuntament de Mataró per denunciar el malbaratament de recursos públics que ha suposat la Festa del Cel. Segons l’informe al qual han tingut accés els dos regidors, la despesa de diners públics ha estat de més de 570.000 euros. Martínez i Safont-Tria van denunciar que aquests recursos públics s’haguessin pogut destinar per “pal·liar la situació d’emergència social en la qual es troba Mataró”. Esteve Martínez va recordar que “actualment hi ha a la nostra ciutat més de 7.000 persones aturades sense rebre cap prestació”.

Safont-Tria va denunciar que “CiU aposti per un tipus d’esdeveniment militarista i sense cap vinculació cultural ni tradicional amb Mataró”. Tant el regidor de la CUP com el d’ICV-EUiA van explicar que han trigat pràcticament set mesos en tenir la informació sobre l’impacte de la Festa del Cel en la ciutat, i a l’hora de la veritat només han rebut una sèrie de dades que no se sostenen de cap manera.

Martínez i Safont-Tria van explicar que “és un escàndol que es malbarati més de mig milió d’euros de diner públic”, uns recursos que es podrien destinar a temes que són prioritaris per a la ciutat. A més, els dos regidors van denunciar que CiU ja ha arribat a compromisos de cara a la Festa del Cel del 2016, hipotecant així el nou govern que surti de les eleccions del proper 24 de maig. Aquests compromisos suposaran que, en el cas que el nou govern municipal decideixi no celebrar la Festa del Cel, s’hagin de pagar indemnitzacions amb diner públic.

Switch to mobile version