Autor Cultura
4 Abril 2015 a 14:00

Cultura augmenta un 10% la partida de les biblioteques per a la compra de llibres

El pressupost total augmenta un 8%

La Biblioteca Nacional de Catalunya, a Barcelona // Imatge extreta del web Bcn.cat

La Biblioteca Nacional de Catalunya, a Barcelona // Imatge extreta del web Bcn.cat

El Departament de Cultura ha augmentat un 10% la partida per a la compra de llibres que destina a les biblioteques públiques. Aquesta és la principal novetat dels pressupostos que la conselleria de Ferran Mascarell ha dissenyat per a aquests equipaments de cara al 2015. Els fons destinats a la compra de llibres són una part del total de diners que la Generalitat inverteix en les biblioteques. En conjunt, el pressupost per a fons bibliogràfics ha augmentat un 8%, fins arribar als dos milions i mig d’euros.

La conselleria de Cultura destinarà 2.494.000 euros a la compra de material per a les biblioteques. Aquesta partida, un 8% superior a la de l’any passat, es divideix en tres blocs: la majoria dels diners s’inverteixen en llibres, però també s’utilitzen per a pagar subscripcions a diaris, revistes o col·leccions i per a ebooks. Gairebé dos milions –un 10% més que el 2014- es dedicaran al primer dels blocs, mentre que la resta es destinarà, a parts iguals, a les subscripcions i als llibres electrònics.

El Departament es felicita per l’augment del pressupost, i creu que demostra “el compromís del Govern d’apropar el servei de biblioteques i facilitar l’accés a la cultura”. En aquest sentit, la conselleria recorda que des del 2010 s’han inaugurat 13 noves biblioteques a Catalunya. La Generalitat ha declarat l’any 2015 com a Any de les Biblioteques, ja que es commemora el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars, un dels grans projectes de la Mancomunitat de Catalunya.

Switch to mobile version