Autor Economia
24 Abril 2015 a 18:00

Catalunya augmenta en més de 60.000 persones la població ocupada

L’augment s’ha produït durant els últims 12 mesos

Joan Aregio // Imatge del web Convergencia.cat

Joan Aregio // Imatge del web Convergencia.cat

Catalunya ha augmentat en 62.500 persones la població ocupada en els últims 12 mesos segons l’Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre de 2015. Actualment, a Catalunya hi ha 3.023.200 persones ocupades, després que aquest trimestre hi hagi hagut un descens de 24.900 persones, i  758.000 persones en situació d’atur, 1.500 més que el trimestre anterior, el que representa un taxa d’atur del 20’05%. Aquesta taxa es 2’1 punts inferior respecte del primer trimestre de 2014, segons l’EPA.

Joan Aregio, secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, va dir que l’EPA d’aquest trimestre confirma la tendència positiva iniciada fa mesos i res fa pensar que canviï el paisatge”, destacant així una disminució de l’atur a Catalunya, concretament de 82.000 persones, respecte el primer trimestre de l’any passat. També va afirmar que “l’estacionalitat d’aquest trimestre ha pesat una miqueta més que altres dades objectives conegudes com l’atur registrat o l’afiliació a la Seguretat Social, la qual cosa ens diu que encara queda molta feina a fer”. Tot i el descens de la població activa de 19.600 persones en un any, la població ocupada ha registrat un augment de 62.500 persones.

Finalment, Aregio va afirmar que, interanualment, aquest trimestre ha tingut un “bon comportament en creació d’ocupació, en concret, la millor variació relativa d’un trimestre des del primer trimestre de 2008.

Switch to mobile version