Autor Notícies
30 Abril 2015 a 17:00

Calella acull aquest cap de setmana el Festival Europeu de Cant Coral

Per quart any consecutiu

Imatge de la web de l'Ajuntament de Calella

Imatge de la web de l’Ajuntament de Calella

Des d’avui dijous, i fins el proper diumenge, se celebrarà a Calella el Festival Europeu de Cant Coral, per quarta vegada consecutiva. Es preveu que hi participin vora 500 cantaires, provinents de cinc països diferents, unes xifres similars a les d’edicions anteriors, però el que és significatiu és que grups de Turquia, Finlàndia o Rússia repeteixen. Els participants, al llarg de l’estada, realitzen cantades improvisades en diversos racons, a banda de les actuacions ja programades.

El primer concert serà el proper dijous 30 d’abril a les 20.30h, al Teatre Orfeó Calellenc, tot i que el tret de sortida oficial serà el divendres 1 de maig a les 15.30h, a la plaça de la vila, des d’on sortirà, a les 15.30h, el cercavila del Festival de Cant Coral Europeu que passarà pel carrer Bisbe Sivilla, Església i Amadeu, fins arribar a la Fàbrica Llobet-Guri, on a les 16h tindrà lloc el concert inaugural. Aquest concert anirà a càrrec de totes les corals participants, i cadascuna podrà cantar entre dues i tres cançons. L’entrada és lliure i gratuïta.

El dissabte 2 de maig, durant tot el dia, a la plaça de l’Església i a la plaça de l’Ajuntament hi haurà concert amistosos.

El Festival Europeu de Cant Coral és un certament més reduït que el de Canta al Mar que se celebra el mes d’octubre, però igualment té molt nivell i una altíssima qualitat. També és diferent la tipologia de les corals que visiten Calella al mes de maig, ja que es tracte de corals amb gent de més edat que les del mes d’octubre que venen amb la idea de passar cinc dies a la ciutat de Calella, la qual cosa consolida el municipi com a destinació turística cultural i de qualitat, fet que contribueix a desestacionalització turística i a la reactivació econòmica de Calella.

Switch to mobile version