Autor Ciclisme
13 Març 2015 a 15:00

“Purito”, Valverde, Froome i Contador tornen a Mataró per la “Volta” Ciclista

L’esdeveniment tindrà lloc els propers 23 i 24 de març

Un moment de la presentació de la "Volta" que passarà per Mataró el 23 i 24 de març // Imatge del web de l'Ajuntament de Mataró

Un moment de la presentació de la “Volta” que passarà per Mataró el 23 i 24 de març // Imatge del web de l’Ajuntament de Mataró

Joaquim “Purito” Rodríguez, Alejandro Valverde, Chris Froome i Alberto Contador són alguns dels ciclistes que podrem veure pels carrers de Mataró els propers 23 i 24 de març formant part de la 95ª “Volta” Ciclista a Catalunya que es disputarà del 23 al 29 de març. L’etapa inaugural Calella-Calella, del dilluns 23, passarà per Mataró i en la segona etapa del dimarts 24, Mataró-Olot, els participants faran una sortida neutralitzada al Camí de la Geganta en direcció a Sant Andreu de Llavaneres per tornar a entrar al municipi en cursa llançada.

L’alcalde, Joan Mora, el president de la “Volta” Ciclista a Catalunya, Rubén Peris, i el regidor d’Esports, Pere Galbany, van presentar ahir al matí la participació de Mataró en aquesta competició centenària per segon any consecutiu. Aquest municipi ha acollit alguna etapa de la “Volta” en cinc ocasions, la primera el 1944 amb la victòria de Juliàn Berrendero en la segona etapa, i l’última l’any passat amb una gran expectació de públic sobre les 6.000 persones. Aquest esdeveniment és un espectacle esportiu on tant petits com grans poden gaudir.

En aquesta nova edició hi ha la novetat que en la segona etapa els ciclistes sortiran de Mataró en sortida neutralitzada i tornaran a entrar al municipi en cursa llançada per seguir el recorregut fins a Olot, per això s’espera que sigui més emocionant que l’any passat.

Dues etapes passant per Mataró

L’etapa inaugural de la “Volta”, el 23 de març, farà el recorregut Calella-Calella (185,200 km), d’on sortirà a les 12.17 h. Es preveu que els ciclistes entrin aproximadament a Mataró a les 12.45 h per la carretera N-II, seguiran per l’avinguda del Maresme i pujaran per les rondes de Barceló, d’Alfons XII i de Joan Prim fins a la plaça de Granollers. Tot seguit continuaran pel Camí de la Geganta, on davant els números 39-41 tindrà lloc la meta volant corresponent al Trofeu Miquel Poblet, el primer esprint d’aquesta edició de la “Volta”. Arribaran a la plaça d’Espanya, la ronda d’Alfons X El Savi i la carretera de Mata, fins abandonar la ciutat en direcció a Sant Andreu de Llavaneres.

 Pel que fa a la segona etapa (Mataró-Olot, 191,800 km), el 24 de març, la “Volta” farà a Mataró una sortida neutralitzada a les 12.08 h des del Camí de la Geganta, passant per la plaça d’Espanya, la ronda d’Alfons X El Savi, la plaça de Puerto Rico, la ronda de Miguel de Cervantes, l’avinguda del Maresme i la N-II en sentit Girona. A les 12.30 h, els corredors tornaran a entrar al municipi en cursa llançada per la carretera de Mata, i seguiran per la ronda d’Alfons X El Savi, l aplaça d’Espanya, Camí de la Geganta, la plaça de Granollers, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i la carretera d’Argentona.

Altres consideracions

El pas de la “Volta” portarà 192 corredors dels 24 equips millors del món a més de una caravana de 140 vehicles i tot el personal de l’organització, seguretat, premsa i equips participants, molts dels quals s’allotjaran a l’hotel Mataró. La “Volta” serà coberta per desenes de mitjans especialitzats i canals de televisió internacionals.

 Aquest fet provocarà diferents afectacions al trànsit. Pel que fa el dia 23, la carretera N-II quedarà tallada entre les 12.00h i les 12.45h des de la Porta Laietana al límit amb el terme de Sant Andreu de Llavaneres. A les 12.10h es tallarà el trànsit a la resta de l’itinerari en el sentit contrari del pas dels ciclistes. En el sentit de la marxa de la “Volta” es tallarà a les 12.20h. Quant al dia 24, l’afectació més important és el tall del Camí de la Geganta, del  carrer dels Pirineus a l’avinguda del Corregiment, entre les 9.15 h i les 14 h. A les 12.10 h es tallarà completament el trànsit en l’itinerari de la cursa que no hagués estat tallat prèviament. El trànsit es reobrirà amb normalitat cap a les 12.40 h.

Tota la informació de la prova ciclista es pot obtenir també a través de la plataforma de missatgeria instantània Telegram de l’Ajuntament (687 200 100) amb la paraula “Volta”.

 

Switch to mobile version