Autor Economia
5 Març 2015 a 16:00

PIMEC confia que el descens de l’atur continuarà els propers mesos

La patronal valora “positivament” la baixada d’aturats del febrer

pimec

PIMEC valora positvament el descens de l’atur // Imatge cedida per PIMEC

PIMEC es felicita pel descens de l’atur. Aquest mes de febrer la xifra total d’aturats a tot Espanya va baixar en gairebé 13.600 persones, un 0’3% menys que els que hi havia un mes enrere. El descens és extremadament moderat, però la patronal catalana el valora “molt positivament” i recorda que feia quinze anys que l’atur no baixava al febrer. PIMEC creu que aquesta dada, “al costat d’altres que generen confiança”, permet ser optimistes de cara el futur i per això augura que la tendència a la baixa del nombre d’aturats continuarà en els propers mesos.

La patronal de la petita i mitjana empresa també assenyala en un comunicat dues dades més que el descens total de desocupats ha eclipsat: la millora de l’ocupació al sector industrial i l’increment dels afiliats a la Seguretat Social. PIMEC ha insistit al llarg de tota la crisi que, independentment del percentatge d’aturats, és molt important observar com fluctua el número total de persones registrades a la Seguretat Social, un indicatiu més exacte per saber en quina situació està el mercat de treball. Durant el mes passat s’hi van afiliar gairebé 460.000 persones, 93.640 de les quals ho van fer a Catalunya.

Les dades d’aquest febrer són bones si es miren respecte al gener del 2015, però encara són millors si el focus es posa en la variació interanual. Respecte al mateix mes de l’any passat, l’atur ha baixat a Espanya en més de 300.000 persones, un 6’24%. A Catalunya, les xifres són similars i l’atur cau a totes les demarcacions amb l’excepció de Lleida, on continua pujant. Una vegada més, Barcelona i els serveis són la província i el sector on més ocupació s’ha generat.

Switch to mobile version