Autor Cultura
3 Març 2015 a 14:30

La Fira de Ceràmica d’Argentona canvia de dates per impulsar la qualitat

Es farà a partir d’ara al mes de juliol

fira ceramica

Roda de premsa // Imatge cedida per l’Ajuntament d’Argentona

La Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d’Argentona passarà a partir d’ara a celebrar-se el primer cap de setmana de juliol amb la intenció de consolidar la fira des d’una vessant més professional, adreçant-se també a arquitectes, interioristes, col·leccionistes d’art i altres, sense renunciar al caràcter popular que sempre ha caracteritzat la mostra.

Evidentment aquesta decisió no afectarà a la tradicional Festa del Càntir que està lligada indisssolublement a la diada de Sant Domènec del  4 d’agost, així com totes les activitats relacionades amb el càntir de l’any i els jocs al voltant d’aquesta peça.

Les noves dates de la Fira es van fer púbiques el passat divendres en una roda de premsa que va comptar amb la presència del president del Patronat del Museu del Càntir, Àngel Puig, el primer tinent d’alcalde i alcalde accidental, Vador Casas, el director del Museu del Càntir i de la Fira de Ceràmica i Terrissa, Oriol Calvo, a més de Xantal Guàrdia, en representació de l’associació comercial Argentona es mou.

També es va aprofitar per anunciar que l’edició d’enguany seran del 3 al 5 de juliol, i que es crearà una comitè organitzador amb la presència del Patronat Municipal del Museu del Càntir, l’Ajuntament d’Argentona, Argentona es Mou i la possibilitat de comptar amb l’associació “Els Amics del Museu del Càntir” i l’associació  “Ceramistes de Catalunya” per a tasques de voluntariat i activitats de dinamització de la fira.

A l’acte Puig va destacar que “cal tenir paciència i segurament veurem en dos o tres anys els efectes positius d’aquest canvi. Hi ha hagut una gran unanimitat al Patronat per aquest canvi”. Per la seva banda, Vador Casas reconeixia que la proposta havia obligat al govern a prendre un temps de reflexió. “Havíem d’assumir el canvi, érem conscients del cert estancament de la fira, de públic i d’expositors i calia impulsar la fira per donar-li una vinculació més econòmica que festiva”.

Oriol Calvo, director del Museu, va explicar que “a l’agost perdíem molt de públic i també impedia a molts ceramistes venir a Argentona. Separar-nos de la festa Major creiem que té més efectes positius que negatius i permetrà desenvolupar les dues activitats amb més comoditat”. Xantal Guàrdia també va posar en valor el desig del sector comercial “de prendre part a la Fira Internacional de Ceràmica. Volem contribuir a posar Argentona en el mapa i de l’oportunitat de fer venir nous públics al municipi”.

Switch to mobile version