Autor Política
5 Març 2015 a 14:00

La CUP presenta al Ple un acord pel nou Pla de Mobilitat Urbana

Demà roda de premsa per la nova estació d’autobusos interurbans

Usuaris pujant a un autobús de Mataró // Imatge cedida per l'Ajuntament de Mataró ( Foto: Albert Canalejo/AJ )

Usuaris pujant a un autobús de Mataró // Imatge cedida per l’Ajuntament de Mataró ( Foto: Albert Canalejo/AJ )

El Grup municipal de la CUP presentarà aquesta tarda al Ple municipal l’adopció d’un acord relacionat amb el nou Pla de Mobilitat Urbana de Mataró, que des de l’any 2013 s’està elaborant i que revisarà l’actual Pla, en vigor des del 2005 i que caducava el 2011. L’acord que presentarà la formació proposa que s’incorporin al nou Pla els següents criteris, principis i propostes polítiques:

– Que la ciutat aposti pel transport públic col·lectiu com a mitjà de gran capacitat perquè disminueixi l’embús circulatori, la contaminació atmosfèrica i els accidents de circulació.

– Que el transport públic sigui una alternativa competitiva al vehicle privat en temps de desplaçament, en cost econòmic i en millora de les condicions socials.

– Crear una estació comarcal d’autobusos interurbans connectada amb l’estació de trens i el MataróBus de manera que permeti desplaçaments intermodals.

– Municipalitzar la gestió del MataróBus directament des de l’administració pública i no a través d’una empresa privada.

– Establir un model territorial urbà pensat per a les persones. Definir la ciutat compacta que eviti llargs desplaçaments. Explicitar i establir la preferència circulatòria en aquest ordre: primer les persones, segon les bicicletes, tercer el transport col·lectiu i per últim el cotxe privat.

Totes aquestes propostes estan recollides en un document que la CUP va presentar al juliol de l’any passat titulat “LA NOVA MANERA DE MOUREN’S PER MATARÓ, principis per un model alternatiu de transport públic”, que ha comptat amb una àmplia col·laboració veïnal i l’aval del Comitè de treballadors del MataróBus.

Per altra banda, demà divendres 6 de març a la 1 del migdia la formació ha convocat una roda de premsa on es presentarà la proposta de la nova estació d’autobusos interurbans a la ubicació que per la CUP es més idònia per construir-la, l’esplanada de l’antiga Cambra Agrària, al costat de l’edifici del Vapor Gordils, davant de l’estació de trens.

Switch to mobile version