Autor Entitats
12 Març 2015 a 16:00

“la Caixa” i Indústria convoquen la 9a edició dels Premis Emprenedor XXI

Es poden presentar candidatures fins el proper 10 d’abril

premis emprenedor

Acte de lluirament dels premis // Imatge cedida per la Caixa

Aquells emprenedors que desitgin presentar les seves iniciatives per participar en la novena edició del Premis EmprenedorXXI que convoca “la Caixa” i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme a través d’einsa, tenen de termini fins al 10 d’abril per enviar la seva candidatura exclusivament de forma online, a la pàgina web.

Enisa és una societat anònima de capital públic que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes empresarials viables i innovadors, fomentant la creació, creixement i consolidació de l’empresa espanyola.

Els Premis EmprenedorXXI han rebut al llarg de les 8 edicions anteriors més de 3.900 candidatures i han premiat 195 empreses. Tenen com a objectiu identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores de recent creació amb més potencial de creixement d’Espanya. La iniciativa ofereix 400.000 euros en premis en metàl·lic per a empreses innovadores i amb elevat potencial de creixement. Així mateix, als guanyadors també se’ls convida a estades de formació i networking en alguns dels principals pols d’innovació del món, com Cambridge (Regne Unit), Tel Aviv (Israel), Silicon Valley i Nova York (Estats Units).

La principal novetat de la convocatòria del 2015 és la creació d’una nova categoria, dirigida a startupsinnovadores del sector agroalimentari, clau en el teixit econòmic del país.

Categories i fases de l’avaluació de les candidatures

La convocatòria de “la Caixa” i enisa ofereix premis pensats per contribuir al desenvolupament dels projectes dels emprenedors d’acord amb les necessitats de la fase en la qual es trobin. D’aquesta manera s’ha dividit la convocatòria en dues categories:

‘emprens’: emprenedors en fases inicials. La categoria ‘emprens’ premia candidats amb un pla de negoci convincent, que ja hagin demostrat el seu compromís i capacitat al aconseguir fites rellevants en les primeres etapes de la seva empresa.

Els tres finalistes de la fase estatal també tindran la possibilitat de participar en un dels ponts internacionals organitzats per Caixa Capital Risc per visitar els principals pols d’innovació del món: Silicon Valley o Nova York (EUA) i Tel Aviv (Israel).

‘creixes’: empreses en creixement (de 2 a 7 anys). ‘creixes’ és la categoria per a empreses amb una trajectòria menor als 7 anys (10 anys per a empreses de l’àmbit de les Ciències de la Vida). El premi estableix una única fase d’àmbit estatal però amb especialització sectorial, amb quatre grans àmbits: Ciències de la Vida, TIME (Telecommunications, Internet, Media and Entertainment), Industrial i Sostenibilitat i Agroalimentari.

Es farà una selecció de 32 finalistes, els quals obtindran la possibilitat d’assistir al curs intensiu sobre desenvolupament empresarial Executive Growth Program, impartit per ESADE i IESE.

Finalment seran 12 els finalistes que gaudiran d’una beca d’un any en el programa d’acompanyament per a startups, dissenyat per Caixa Capital Risc, i l’accés gratuït a un dels tres ponts internacionals. Així mateix, optaran als premis econòmics de més dotació, amb 50.000 euros per als guanyadors en cadascun dels quatre àmbits sectorials.

Tots els finalistes de les categories ‘creixes’ i ‘emprens’ poden optar a l’accèssit atorgat per la Fundació “la Caixa” per premiar a l’empresa amb més impacte social, dotat amb 25.000 euros.

La empresa catalana Devicare (dedicada al desenvolupament de productes innovadors per al tractament de la litiasis renal) va ser la guanyadora exaequo en la categoria ‘emprens’ a l’any 2014.

Switch to mobile version