Autor Cultura
23 Març 2015 a 14:00

La Biblioteca Municipal de Can Coromines reobre les portes a Sant Pol

S’han fet unes obres de remodelació de l’espai

can coromines sant pol

Façana de la Biblioteca Municipal // Imatge cedida per La Generalitat de Catalunya

Avui s’ha reobert a Sant Pol de Mar la Biblioteca Municipal, coneguda com a Can Coromines, després que ahir s’inaugurés en un acte al que van assistir la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, i el president de la Fundació Pere Coromines, Antoni Vives.

Can Coromines estarà a partir d’ara oberta 33 hores setmanals, distribuïdes durant els matins de dijous i dissabtes de 10 a 14 h, i les tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:30 h. El nou personal de la biblioteca estarà format per la directora del servei, Àngels Gómez, i dos tècnics auxiliars, per tal de poder atendre adequadament els usuaris. Es podran desenvolupar moltes més activitats relacionades amb el servei, a banda dels serveis més bàsics d’informació i préstec, accés públic a Internet, àrea de música i zona Wi-Fi.

Les obres que s’han dut a terme ara han servit per remodelar l’espai que es va convertir en Biblioteca Municipal el 2012. Amb una superfície útil de 275m², la Biblioteca s’organitza en tres plantes. A la planta baixa es troba l’àrea infantil amb accés directe al pati de 52m². A la planta primera es desenvolupa la resta d’espais amb el fons general, diaris i revistes i música i imatge. Finalment, a la planta segona, hi ha l’espai de treball intern. Les tres plantes han estat reformades segons un projecte de l’arquitecte Ángel Biurrún.

El fons documental de la Biblioteca comprèn un total de 5.600 volums totalment actualitzats i incorpora una secció audiovisual i musical de 1.100 documents que pràcticament no existia anteriorment. També s’han augmentat les subscripcions a revistes (40) i diaris (5) i es compta amb un pla anual per assegurar que el fons es vagi renovant i es mantingui sempre actualitzat.

La biblioteca, de titularitat municipal, s’incorpora a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona i s’integra al Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC).

Switch to mobile version