Autor Societat
5 Març 2015 a 11:00

Jornada sobre relacions afectives i sexualitat de les persones amb discapacitat

Es celebra demà dia 6 de març al Centre Cívic Pla d’en Boet

Jornada sobre relacions afectives i sexualitat de les persones amb discapacitat

Cartell de la jornada // Imatge cedida per l’Ajuntament de Mataró

Demà de les 9,15 a les 14 hores tindrà lloc al Centre Cívic del Pla d’en Boet, una jornada sobre “Relacions afectives i sexualitat en les persones amb discapacitat” que ha organitzat l’Ajuntament a través de la Taula d’Accesibilitat del Consell Municipal de Benestar Social.

Aquesta jornada, que s’ha tancat amb la inscripció de 125 persones, té com a objectiu a través de dues conferències abordar la temàtica des de tres nivells diferents: el personal, el familiar i el professional. Després de les presentacions, que correran a càrrec d’Olga Ortiz, regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, i d’una representant de la Taula d’Accessibilitat, començarà el programa amb una xerrada que començarà a les 10:30 h. sota el títol “Abordatge de la sexoafectivitat de persones amb necessitat de suport”, a càrrec de la psicòloga  i sexòloga de l’entitat ASPANIN i de la Federació catalana d’associacions de persones amb discapacitat intel·lectual, Gemma Delofeu.

Després de la pausa-cafè, a les 12 h, la psicòloga i psicoterapeuta familiar de la unitat de sexualitat i reproducció assistida de l’Institut Guttmann, Anna Gilabert, oferirà la xerrada “La sexualitat en el context de la discapacitat d’origen neurològic”. Després hi haurà el torn obert de paraules i a les 13.30 h es clourà la jornada.

La Diputació de Barcelona i l’Institut Guttmann han donat suport a l’organització d’aquesta jornada que compta amb la participació d’AGIM (Entitat de persones amb discapacitat física), Associació Asperger del Maresme, AFAM (Associació Familiars Alzheimer del Maresme), AFAMMMA (Associació de Familiars de Malalts Mentals del Maresme), AMIBA.CAT (Associació de discapacitats), Associació Parkinson Maresme, CEE les Aigües, Centre de Formació i Prevenció, Centre de Persones Sordes del Maresme a Mataró, Creu Roja, Esplai Rabadà, Fundació El Maresme, Fundació Suport, Llars Pla d’en Boet – Fundació Llars Amistat Cheshire, ONCE i SIL Mataró de Fundació ECOM.

Switch to mobile version