Autor Societat
19 Març 2015 a 11:00

Es presenta el nou servei d’Intermediació hipotècaria de Mataró

Donarà cobertura a diverses poblacions del Maresme

presentació sidh mataró

Presentació d’ahir al Consell Comarcal del Maresme // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Si el mes passat va ser el d’Arenys de Mar, ahir es va presentar el nou SIDH (Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge) de Mataró, que donarà cobertura a tots els ciutadans de la comarca del Maresme que tinguin problemes per fer front al pagament de la seva hipoteca.

Aquesta presentació va comptar Josep Oliva, diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; Miquel Àngel Martínez, president del Consell Comarcal del Maresme; Sílvia Grau, cap de l’Àrea d’Assessorament Hipotecari de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya,  i Julio J. Naveira, degà del Col·legi d’Advocats de Mataró.

El SIDH de Mataró, que començarà a funcionar el proper mes d’abril a l’Oficina Comarcal d’Habitatge, donarà cobertura als municipis del Maresme Central i Baix, és a dir, a Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, el Masnou, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Substitueix d’aquesta manera a l’Oficina d’Intermediació Hipotecària que va posar en marxa el Consell Comarcal del Maresme en col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Mataró a finals de 2012.  El nou servei s’incorpora al circuit del SIDH, que és un servei de col·laboració entre administracions: la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya –mitjançant Ofideute-, i el Consell Comarcal del Maresme, conjuntament amb el Col·legi d’Advocats de Mataró.

L’objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels Col·legis d’Advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d’atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.

El servei del SIDH es prestarà a l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal del Maresme, però s’hi pot accedir a través de les oficines de serveis socials, de consum o d’habitatge dels diferents municipis beneficiaris. Les famílies que hi siguin derivades -una vegada feta la comprovació de les condicions d’accés (ser propietaris d’un únic habitatge que s’utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca)- són entrevistades per la persona lletrada especialitzada, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l’entitat financera corresponent.

Actualment funcionen 26 punts d’atenció, a l’Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Baix Montseny, Berguedà, Garraf, Osona, Barberà- Badia del Vallès, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà-Begues, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Martorell, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Viladecans-Torrelles-Sant Climent, Arenys de Mar i Maresme. En aquests punts s’han atès 1.825 famílies i s’han acceptat un 76% de les propostes d’intermediació amb les entitats financeres.

Switch to mobile version