Autor Societat
31 Març 2015 a 11:00

Els ciutadans de Malgrat mostren les seves preocupacions als cossos policials

Els Mossos lliuraran una medalla al mèrit al cap de la Policia Local

policia malgrat

Junta Local de Seguretat celebrada la setmana passada // Imatge cedida per l’Ajuntament de Malgrat de Mar

El cap de la comissaria de l’ABP d’Arenys de Mar dels Mossos d’Esquadra, Salvador Rossell, va anunciar dijous passat a la Junta Local de Seguretat que va tenir lloc al Centre Cultural de Malgrat, que es lliurarà una medalla al mèrit policial amb el distintiu blau al cap de la Policia Local, Joaquim Martínez, per la feina que du a terme al capdavant del cos. Martínez es va mostrar molt satisfet i va destacar que aquesta medalla no és només per a ell sinó que també és un reconeixement a tots els agents que formen part de la Policia Local de Malgrat.

Per altra banda, la junta va permetre conèixer als cossos policials de primera mà les inquietuds de la ciutadania de Malgrat. D’aquesta manera, va destacar la preocupació mostrada per terrorisme jihahidista arrel de la detenció aquest mes d’una dona a Malgrat de Mar en el marc d’una operació duta a teme per la Policia Nacional. També van mostrar inquietud per altres qüestions com la xenofòbia, la violència de gènere i la circulació.

La Junta Local de Seguretat oberta a la ciutadania va començar amb un minut de silenci en record a les víctimes de l’accident aeri, que va tenir lloc la setmana passada. Després, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local van exposar les dades de la memòria de 2014 que recull l’activitat que van dur a terme a Malgrat de Mar. En aquest sentit, van destacar que l’any passat les infraccions penals van baixar un 14% respecte el 2013; els delictes un 16% i les faltes, un 11%. Es van reduir el nombre de tots els delictes contra el patrimoni, tret dels robatoris amb força en establiments públics. Els delictes de robatori amb violència es van reduir un 43% i els comesos a interiors de domicili, un 36%. Les infraccions penals van baixar un 28% en els darrers 7 anys, que suposen 535 fets penals menys.

Pel que fa a trànsit, l’any passat es van produir 98 accidents, mentre que el 2013, van ser 127. Coincidint amb la durada del Pla Local de Seguretat, els accidents de trànsit s’han reduït a Malgrat de Mar en un 21% entre els anys 2011 i 2014. A més, també s’ha produït una davallada del nombre de víctimes, passant de 33 l’any 2011 a 24 l’any passat.

Switch to mobile version