Autor Sanitat
23 Març 2015 a 17:00

Els Bombers de la Generalitat van acompanyar diumenge 36 malgratencs a donar sang

La campanya ‘Bombers amb cor’ s’ha fet abans de Setmana Santa

Bombers amb cor // Imatge del twitter dels Bombers de la Generalitat

Bombers amb cor // Imatges del twitter dels Bombers de la Generalitat

Els Membres dels Bombers de la Generalitat de Catalunya han fet visible la necessitat de donar sang en una dotzena de campanyes. Amb simulacres d’accidents, rescats i vehicles de bombers han contribuït a que més persones donessin sang, i gràcies a la seva implicació, un total de 1.040 persones han participat a la campanya, que s’ha fet justament abans de Setmana Santa, perquè és un moment en què les reserves baixen.

La campanya de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i els Bombers de la Generalitat, depenents de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, s’ha tancat aquest diumenge a Malgrat de Mar, al Maresme, després de dues setmanes i una dotzena de col·lectes per tot Catalunya.

La Campanya ha comptat amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament de Terrassa i de diverses entitats locals, que s’han afegit a les diferents convocatòries per amenitzar-les i animar els visitants a donar sang. En total, han participat 1.040 persones, de les quals 913 han donant sang.

Amb l’eslògan “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, aquestes membres del Cos, de diverses Regions d’Emergències, han dinamitzat les col·lectes amb l’exhibició dels equips especials amb què realitzen tasques de rescat i extinció d’incendis. D’aquesta manera han volgut sensibilitzar la societat sobre la necessitat de donar sang. De totes les donacions, una cinquantena corresponien a bombers.

A les portes de Setmana Santa
Setmana Santa és una època crítica per a les reserves de sang, ja que baixen considerablement les donacions pel canvi d’hàbits i les vacances, que fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Gràcies a la implicació dels Bombers, s’ha incentivat la donació les setmanes prèvies. Avui, les reserves de sang a Catalunya són de 8 dies, un nivell que es considera normal.

Cal tenir en compte que els glòbuls vermells caduquen als 42 dies. Per això és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any.

Bombers amb cor
Aquesta iniciativa neix a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i Regions que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers han estat a totes les campanyes dinamitzant-les. Bombers amb cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.

donació sang campanya Bombers amb cor // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

 

Switch to mobile version