Autor Societat
11 Març 2015 a 16:30

Els Bombers acompanyaran a la ciutadania a donar sang a Malgrat de Mar

L’objectiu és mantenir les reserves de cara a la Setmana Santa

Cotxe de bombers

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya acompanyaran la ciutadania a donar sang a Malgrat de Mar, on hi ha un dels parcs de Bombers Voluntaris de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord.  La jornada de donació serà el proper dia 22, de 10h a 14h, al parc de Francesc Macià.

Sota l’eslògan Els bombers t’acompanyen a donar sang, els Bombers de la Generalitat, depenents de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) i el Banc de Sang i Teixits col·laboraran durant el mes de març en una dotzena de campanyes especials de donació de sang, distribuïdes per tot Catalunya.

Bombers del Cos de parcs de totes les Regions d’Emergències dinamitzaran les col·lectes, i realitzaran exhibicions dels equips especials amb els quals realitzen tasques de rescat i extinció d’incendis, exhibicions de vehicles i altres activitats. Aquest cap de setmana es donarà el tret de sortida a la localitat de Terrassa (veure notícia), i fins el proper dia 22 es durà a terme aquesta campanya en diverses localitats del territori català.

Aquesta campanya pretén incentivar la donació en les setmanes prèvies a l’abril, ja que les reserves de sang disminueixen considerablement durant la Setmana Santa, pel canvi d’hàbits i les vacances, que fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies, i que els globuls vermells caduquen al cap de 42, i és per això que és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any, i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb cor

La iniciativa Bombers amb cor, impulsora de la campanya, neix a partir d’un grup de bombers de diversos àmbits i regions que volen donar suport a la donació de sang, i és per això que, a banda de donar-ne ells mateixos, difondran les campanyes i dinamitzaran les jornades de donació.

La Federació Catalana de Donants de Sang també col·labora en aquesta campanya, facilitant voluntaris per tal de promoure les donacions, i regalant un clauer en forma de casc de bomber a totes aquelles persones que donin sang.

Switch to mobile version