Autor Societat
25 Març 2015 a 16:00

El Cos d’Agents Rurals organitza activitats de sensibilització i educació ambiental

El Departament ha activat un perfil de Twitter del Cos

Cartell del Dia Mundial dels Boscos

Cartell del Dia Mundial dels Boscos // Imatge del web Gencat.cat

El Cos d’Agents Rurals promou més de 1.000 activitats a l’any per sensibilitzar i educar ambientalment la població. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va posar en marxa un perfil de twitter del Cos el passat 21 de març, coincidint amb el Dia Mundial dels Boscos. Des d’aquest perfil, anomenat @agentsruralscat, es pretén informar, divulgar i posar en valor la feina que fan els Agents Rurals de Catalunya en l’àmbit del medi natural.

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) commemora aquest dia des de l’any 1971, coincidint amb el primer dia de primavera a l’hemisferi nord. L’Assemblea General de les Nacions Unides del 21 de desembre de 2012 va decidir proclamar el 21 de març de cada any Dia Internacional dels Boscos per tal de dur a terme activitats de commemoració i conscienciació de la importància dels boscos a tots els països membres de l’organització.

El Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura impulsarà i oferirà durant aquestes setmanes diverses xerrades informatives a les diferents escoles que de manera habitual ja participen en el programa educatiu del Departament sobre els boscos catalans. A les xerrades s’explicarà la importància dels boscos per la seva funció productiva, ambiental i social, i quins són els seus principals usos tant actuals com històrics. També s’explicarà quines són les principals espècies d’arbres que tenim i quines característiques i utilitats els hem donat al llarg del temps, a més d’incidir en les seves principals amenaces: els incendis i el canvi climàtic.

Dins d’aquest programa de sensibilització i educació, cal destacar que durant el curs passat es van realitzar un total de 1.172 activitats d’educació ambiental en les quals van participar  35.930 persones. Totes les xerrades estan fonamentades en principis de sostenibilitat i coresponsabilitat i tenen per objectiu ampliar la base de coneixement i la protecció del nostre patrimoni natural com a mesura preventiva.

Switch to mobile version