Autor Hockey patins
7 Març 2015 a 12:30

El CH Mataró femení fa història amb èpica inclosa

Donen la sorpresa i eliminen al Palau de la Copa de la Reina

HC Palau-CH Mataro

El Palau-Mataró va ser l’encontre més emocionant i igualat de la tarda // Foto: Arnau Jaumira

                   

HC PALAU 0-1 CH MATARÓ

Palau: Vicente; Busquets, Puigdueta, Masclans, Gurri –cinc inicial- Caparrós (ps), Herrera, Membreño i Ferrón

Mataró: Arellano; Soler, Fontdeglòria, Castellví, Piqué –cinc inicial- Escalas (ps), Manzanares i Canal

Gols: 0-1: Piqué (21’)

Àrbitres: Gorina i Martínez. Targeta blava per Herrera (Palau)

 

La primera sorpresa (i, de fet, l’única) del primer dia de Copa de la Reina va tenir sabor del Maresme. Unes joveníssimes i novelles jugadores del CH Mataró van guanyar a un dels equips favorits a competir pel títol, l’HC Palau, i aconsegueixen un passi històric a les semifinals d’aquesta competició. Va valer un afortunat gol de la capitana, Xantal Piqué, i el partidàs de la seva portera, Erika Arellano, que es va amargar el dia de les palauenques amb les seves aturades. Al final, una resistència aferrissada de tot l’equip mataroní va acabar de culminar un enorme partit.

L’inici de matx va respondre al guió esperat: un Palau que duia la iniciativa i un Mataró que es veia obligat a esperar i sortir al contracop. La possessió era clarament vallesana i els acostaments també. De fet, Erika Arellano va ser la millor en aquests primers 20 minuts. Va salvar diverses ocasions força clares de gol i gràcies a això el seu equip es va mantenir en la batalla. No va ser un inici especialment intens ni marcat per una lluita aferrissada (els àrbitres només van assenyalar cinc faltes) i per això es va arribar amb l’empat a zero a la mitja part. Un resultat que pel Mataró era glòria, doncs afrontaven amb opcions de guanyar el segon temps.

La sort va anar per barris

A la represa, cop d’efecte del Mataró. Quan tothom es reincorporava al seu lloc Xantal Piqué es va espolsar un xut llunyà i, després de ser desviat per una jugadora palauenca, va entrar dins de la porteria de Laura Vicente. Només havien transcorregut 30 segons del segon temps i el partit va guanyar en ritme i intensitat. Això sí, el plantejament de les maresmenques no va variar. Van seguir esperant ben ordenades al rival i van mirar de sorprendre al contracop. El Palau va continuar atacant, però ho feia pres de l’ansietat i més amb el cor que amb el cap. A més, s’estavellaven una vegada i una altra contra una imperial Arellano a la porteria contraria.

I aquest va ser l’escenari dels darrers cinc minuts. Per més que arribava el Palau no aconseguia marcar. La bola es negava a entrar, unes vegades per les intervencions d’Arellano i unes altres perquè faltava la rematada final. Amb nou faltes cada equip el Mataró va poder sentenciar a la desena palauenca, però l’execució de Fontdeglòria i el posterior rebot van picar al pal. Ja només quedava aguantar i així va ser. Al final, les d’Adam Puig van aconseguir una classificació històrica per semifinals i es veuran les cares avui, a les 17 h, contra el Manlleu.

Switch to mobile version