Autor Cultura
11 Març 2015 a 11:00

Calella és a partir de dissabte capital de la Sardana 2015

La ciutat s’omplirà d’activitats fins el 12 de març del 2016

Logo de Calella, capital de la Sardana 2015 // Imatge cedida per Comèdia

Logo de Calella, capital de la Sardana 2015 // Imatge cedida per Comèdia

A partir del proper dissabte 14 de març i fins el proper 12 de març de 2016 Calella ha vertebrat tota una sèrie d’activitats per commemorar que la ciutat és la capital de la sardana 2015. D’aquesta manera la població maresmenca omplirà els carrers de la ciutat de Sardana, de cobla, de tradició però també d’innovació a partir d’elements d’arrel tradicional.

El programa d’activitats organitzat per l’Ajuntament de Calella, en col·laboració amb l’Agrupació Sardanista local –que enguany celebra el seu 65è aniversari-, integra propostes de tall més clàssic amb d’altres més novedoses; trobades de gent gran comparteixen cartell amb cursos a les escoles per als alumnes de 3r i 4t de primària; la tradició que evidencia l’Aplec de Calella dóna pas a iniciatives pioneres com el vídeo mapping sardanista.

Però també formaran part del programa activitats per portar la Sardana a les escoles de primària en horari lectiu, potenciar la celebració de l’Aplec Pairal de Catalunya, en la seva 88a edició, la creació d’una cobla pròpia formada per una tria d’instrumentistes d’alt nivell, trobades d’exdansaires i de músics de les formacions de cobla que han existit a la ciutat… Però, també, la presentació de noves produccions (Paraules d’amor, amb cobla, big band i tres cantants solistes), sis sardanes d’estrena, actes com el vídeo mapping amb imatges sardanistes i amb la col·laboració, tocant en directe, del tenora i compositor Jordi Paulí, exposicions, l’edició d’un doble CD + DVD amb les músiques i les imatges de la capitalitat.

L’Ajuntament de la ciutat ha posat en funcionament el web específic, que inclou no només informació sobre els actes principals de la commemoració sinó també indicacions de caràcter pràctic com l’oferta hotelera per al cap de setmana inaugural o els transports específics que s’han fletat per ajudar la ciutadania a accedir a espais emblemàtics com el Far, on tindrà lloc l’acte solemne de proclamació, aquest dissabte, a les onze del matí.

La celebració d’aquesta capitalitat s’acabarà el 12 de març de 2016, data en que Calella cedirà el relleu a la ciutat de Mollerussa.

Switch to mobile version