Autor Societat
3 Març 2015 a 16:00

CaixaBank utilitza paràmetres biomètrics per crear nous serveis financers

Ha creat una app per realitzar operacions bancàries amb la veu

Aplicació Línia Oberta BASIC

Aplicació Línia Oberta BASIC // Imatge cedida per CaixaBank

CaixaBank ha iniciat la creació de nous serveis financers basats en paràmetres biomètrics. El primer de tots els llançaments és una aplicació mòbil que permet realitzar operacions bancàries amb comandaments de veu. Aquest servei permet consultar els comptes i els moviments realitzats en comptes i targetes, realitzar traspassos i cercar les oficines i caixers de CaixaBank més pròxims a la localització de l’usuari.

L’app mòbil està desenvolupada per a sistema Android i es denomina Línia Oberta BASIC. Es tracta d’una versió bàsica de l’aplicació mòbil estàndard de Línia Oberta que, a més dels comandaments de veu, admet operativa tàctil. En els propers mesos, l’app aportarà uns altres paràmetres biomètrics, com la identificació amb rastre dactilar. Els clients poden accedir a la interacció amb veu en qualsevol moment de l’operació, activant la funció de micròfon del terminal.

CaixaBank compta amb més de 4 milions de clients de serveis mòbils, dels quals 3,4 milions operen amb l’aplicació Línia Oberta. L’entitat registra mensualment més de 120 milions d’operacions via mòbil, de les quals el 33% impliquen moviments de fons. A més, l’entitat compta amb una oferta de més de 70 aplicacions i més de 10 milions de descàrregues. Actualment, CaixaBank està considerada com una de les entitats líders en serveis financers a través del canal mòbil. Recentment, CaixaBank ha rebut el premi al banc amb la major aposta per la innovació del món en l’edició 2014 del Global Banking Innovation Awards, promoguts pel Bank Administration Institute i Finacle.

Switch to mobile version