Autor La recepta
11 Març 2015 a 13:00

Arròs de sardines

 

Arrós de sardines // Imatge de Gastroteca.cat

Arrós de sardines // Imatge de Gastroteca.cat

Ingredients:

  • 24 – Sardines mitjanes
  • 400 g – Arròs
  • 1 – Ceba
  • 2 – Tomàquets madurs
  • 4 – Alls tendres
  • Oli
  • 150 g – Pèsols
  • 1 l – Aigua
  • Per fer la picada:
  • Brins de safrà
  • Julivert
  • Sal

Preparació:

En una cassola feu un sofregit amb la ceba, els alls i els tomàquets.
Quan el sofregit estigui concentrat, afegiu-hi l’arròs, barregeu-ho bé i tireu-hi l’aigua bullent.
Quan arrenqui el bull afegiu-hi la picada deixatada amb una mica d’aigua i els pèsols.
Quan faltin 2 o 3 minuts per acabar la cocció escampeu les sardines netes i salades per damunt de l’arròs.

Variacions:
Aquest arròs es pot fer també amb seitons (vegeu Arròs de seitó) o amb joells en comptes de sardines.
Es pot fer amb brou de peix, en lloc d’aigua.
S’hi pot posar pebrot vermell o verd.
En lloc d’alls tendres es pot fer amb alls secs.
S’hi pot afegir alguna hortalissa, com ara albergínia o carxofa.
Aquest mateix plat el podeu elaborar amb fideus o cintes en comptes d’arròs.
Es pot fer també amb anxoves confitades en comptes de sardines.

 

Font: Corpus Culinari Català

 

Switch to mobile version