Autor Societat
28 Març 2015 a 14:00

7.000 ciutats del món apagaran els llums aquest vespre per lluitar contra el canvi climàtic

Es tracta d’una nova edició de l’Hora del Planeta

Imatge promocional de l’Hora del Planeta, que convida els ciutadans a apagar el llum durant una hora aquest vespre

Imatge promocional de l’Hora del Planeta, que convida els ciutadans a apagar el llum durant una hora aquest vespre

Apagar els llums durant una hora per conscienciar el món de la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. Aquesta és la finalitat de l’Hora del Planeta, una iniciativa que se celebra des de fa diversos anys i que convida els ciutadans a deixar de consumir energia elèctrica una estona per donar un cop de mà al medi ambient. 7.000 ciutats de 160 països, entre les quals moltes de catalanes, s’han sumat al projecte.

Avui, entre dos quarts de 9 i dos quarts de 10 del vespre, els impulsors de la iniciativa demanen als ciutadans, empreses, organitzacions i institucions que apaguin els llums i desconnectin tots els aparells elèctrics. Alguns monuments reconeguts que habitualment apareixen il·luminats a les postals de les ciutats més conegudes del planeta se sumaran a la iniciativa i es mantindran a les fosques durant una hora. La Torre Eiffel, el Big Ben o la torre Agbar, entre d’altres, apagaran els seus llums.

Diversos municipis catalans, com ara Barcelona, Castellar del Vallès, Vic, Terrassa, Manresa, Mataró o Sabadell també s’han afegit a l’Hora del Planeta. L’objectiu final del projecte és evidenciar que, entre tots, podem consumir menys energia, frenar el canvi climàtic i reduir la contaminació lumínica.

Switch to mobile version