Autor Societat
21 Febrer 2015 a 15:00

Neus Munté anuncia una nova convocatòria d’ajudes econòmiques contra la pobresa

El pressupost dels ajuts serà de 3 milions d’euros

Consell Comarcal i Neus Munté

Consell Comarcal i Neus Munté // Foto: Joan Murcia

La consellera Neus Munté va anunciar que el Departament de Benestar Social i Família destinarà 3 milions d’euros en forma de subvencions, a aquelles entitats socials que es dediquin a l’atenció de les famílies en situació de vulnerabilitat, especialment a les que tinguin infants a càrrec. Així ho va explicar la consellera durant el Ple celebrat el passat dimecres al Parlament de Catalunya.

La intenció del Departament és finançar ajudes econòmiques i la prestació de serveis per tal de cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene personal, vestimenta, medicaments i altres productes que ajudin a la millora o preservació de la salut de les famílies.

Aquesta actuació forma part del Pla integral de suport a la família fins al 2016, basat en la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència que utilitza la prevenció com a mètode d’actuació principal en les polítiques de protecció. D’altra banda, dins el Pla també s’inclou el Pacte per la Infància a Catalunya que té per objectiu establir polítiques preventives i proactives, de caràcter estructural i transversal, que garanteixin el desenvolupament de l’infant en el seu medi, d’una forma segura i amb capacitat per cobrir les seves necessitats (educació, habitatge, salut…).

L’any passat, un total de 72 entitats es van beneficiar d’aquestes subvencions. Una convocatòria amb un pressupost de 2,5 milions d’euros, gràcies al qual es van finançar 37 projectes vinculats a ajudes econòmiques i 43 iniciatives destinades a la prestació de serveis directes o indirectes.

En la seva explicació, la consellera Munté va voler fer referència al grau de compliment dels acords tancats en el Ple monogràfic sobre l’increment de la pobresa i les desigualtats celebrat ara fa un any, que en aquest moment és del 69% de mesures finalitzades i un 31% en curs. Munté va posar especial atenció en les mesures destinades a les famílies vulnerables que tenen a veure amb la cobertura de les necessitats bàsiques i l’accés al lleure dels fills en els mesos d’estiu; la cobertura del 100%, per primera vegada, de les beques menjador per a alumnes amb risc social; l’increment pressupostari de la RMI i els programes d’ocupació que la complementen; l’ampliació dels ajuts econòmics per al manteniment i accés a l’habitatge, i el suport a les entitats que treballen amb famílies en situació de vulnerabilitat.

La consellera va afegir que “totes aquestes accions han vist incrementada la seva dotació pressupostària i la seva coordinació. I enguany continuarem en aquesta línia, com demostra aquesta nova convocatòria extraordinària de 3 milions d’euros”. També va recordar que “estem tirant endavant un Pla de lluita contra la pobresa, aglutinador de totes les accions de govern que tenen un mateix objectiu: reduir els índexs de pobresa i dotar d’oportunitats a les persones més vulnerables. En aquest sentit, disposem de consensos que són molt valuosos, i esperem sumar-ne més“.

Switch to mobile version